Nektes sponsoravtale

Skiforbundet nekter Ole Kristian Furuseth (33) å selge den personlig eide reklameplassen på armen til en bilprodusent. Det taper han 200 000 kroner i året på.

Furuseth er stokk stiv i låra og tok i går blodprøver for å finne ut om det er noe galt. Han dropper e-cuprennene i Finland i helga, og blir hjemme for å gå på skøyter og få massasje.

- Skøyter og langrenn er det beste jeg kan gjøre nå. Men er jeg fortsatt like slapp til uka, så er det ikke bra, sier Furuseth.

- Sabla dumt

Samtidig fortsetter han jakten på en sponsor som vil kjøpe den ledige reklameplassen på venstre arm som løperne disponerer privat.

- Mercedes ville sponse meg, men Skiforbundet sa nei. Sabla dumt, sier Furuseth.

Skiforbundet har nemlig ikke egen bilsponsor på draktene denne sesongen. Audi fornyet ikke denne delen av avtalen etter fjoråret.

- Det var mye fram og tilbake, sier Furuseth, som anslår sitt eget tap til 200000 kroner.

- Men det er ikke synd på meg.

Han nektes nemlig ikke å låne bil av Mercedes - fullt utstyrt og med 218 hestekrefter.

Lojal sjef

Leder Per Lund i alpinkomiteen sier dette om Furuseth-saken:

- Vi har ikke nektet ham å tegne avtalen, men løperne får ikke eksponere sponsorer som går utover våre egne sponsorer. Det skulle tatt seg ut.

Audi holder nemlig fortsatt alpinlandslaget med offisielle lagbiler.

- De gir oss rimelige biler, sier Lund.

PÅ GLATTISEN: Veteranen Ole Kristian Furuseth er stiv i beina om dagen. Skøyter og langrenn er det beste jeg kan gjøre nå, sier han.