<strong>ÅSTED FOR SKIKONGRESS:</strong> Det internasjonale skifrbundets kongress i 2020 blir arrangert i Pattaya. Styret i FIS ville ikke behandle saken på nytt i dag. Foto:  REUTERS/Athit Perawongmetha/ NTB Scanpix
ÅSTED FOR SKIKONGRESS: Det internasjonale skifrbundets kongress i 2020 blir arrangert i Pattaya. Styret i FIS ville ikke behandle saken på nytt i dag. Foto: REUTERS/Athit Perawongmetha/ NTB Scanpix Vis mer

Skipresidenten forsøkte å skikongressen bort fra Pattaya:

Nektet å flytte skikongress fra Pattaya

- Mener FIS sender helt feil signaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da det internasjonale skiforbundet, FIS, valgte å flytte kongressen i 2020 fra Marrakesh i Marokko til Pattaya i Thailand, var det mange som så rødt.

Dagbladet skrev blant annet på lederplass i avisa at skipampenes tid snart må være forbi.

«Når skipampene i FIS foretrekker Pattaya som kongressby, handler det om mer enn slett dømmekraft. Det er uttrykk for en sykdom som nesten alle internasjonale idrettsorganisasjoner lider av: Makten er samlet hos en liten gruppe aldrende menn som nesten ingen våger å utfordre. Resultatene kjenner vi: Korrupsjon, smøring, luksusliv og tilbedelse av autoritære stater som arrangørland.», skrev Dagbladet.

Skader omdømmet

Også skipresident Erik Røste i Norges skiforbund var kritisk til valg av kongress-sted, og ba styret i FIS ta opp saken til ny diskusjon under det pågående alpin-mesterskapet i Åre.

Røste sitter selv som medlem av FIS-styret, men forslaget om å behandle saken på ny ble nedstemt i dag.

- I styremøtet i dag argumenterte jeg for at saken burde tas opp igjen på nytt da dette etter min mening er en feil beslutning. Vi som en internasjonal idrettsorganisasjon skal ikke sette oss i en slik helt unødvendig situasjon. Det skader vårt omdømme, og alt det positive som skjer og som blir besluttet kommer i skyggen, sier Røste i en pressemelding fra Norges skiforbund.

Beklager sterkt

Røste mener det sender helt feil signaler å legge skikongressen til en by som først og fremst er kjent for sin tvilsomme sexindustri.

Ifølge pressemeldingen skal forslaget ha fått positiv respons, men ikke nok til at styret tok saken opp igjen.

- Det beklager jeg sterkt. Jeg mener FIS med dette sender helt feil signaler med tanke på sitt omdømme, sier Røste i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer