Nektet å fortsette

Boksekampen i natt mellom Mike Tyson og Andrew Golota ble en skandale, men av et uventet slag. Da tredje runde skulle starte, nektet Golota å gå ut i ringen.

Det var en svært selsom forestilling som gikk av stabelen i Auburn Hills i Detroit, Michigan i dag tidlig norsk tid. Da tredje runde skulle begynne, nektet simpelthen Golota å gå ut i ringen igjen. Han forlot boksearenaen i all hast, mens dommeren annonserte at Tyson hadde vunnet på teknisk knock-out.

- Snakk om å drite seg ut, utbrøt TV 1000s kommentator, Steffen Tangstad, da Golota småsprang ut fra boksearenaen. Golota ble akkompagnert av fy-rop og haglende leskedrikker fra et forbauset og forbannet publikum.

Hvorfor Golota valgte å trekke seg er ikke lett å si. Han ytte Tyson reell motstand i begge rundene. Men et stykke ut i andre omgang fikk Tyson inn et beinhardt svingslag fra høyre, som sendt Golota momentant i gulvet. Likevel reiste han seg raskt og fullførte runden bra.

Som et resultat av at han trakk seg på denne måten går Golota trolig glipp av store pengesummer som han skulle få bare for å stille opp.

Det var spådd at dette kom til å bli en grisekamp. - Hvor lenge kampen varer? Så lenge det tar å drepe noen, sa Mike Tyson på forhånd.

Så var det da heller ikke mors beste barn som møttes til dyst i Detroit i natt. Begge har for eksempel spist av tidligere motstandere. Tyson tok det famøse jafset av øret til Evander Holyfield, Andrew Golota har glefset i seg en bit av skulderen til Samson Po'Uha.

I likhet med Tyson har Golota ofte tatt lett på regelverket i boksesporten. Han har blitt diskvalifisert to ganger for å ha slått Riddick Bowe under beltestedet. I en annen kamp nikket han ned Danell Nicholson. Den andre kampen mot Riddick Bowe endte med masseslagsmål, der 24 mennesker måtte på sykehus.

Men i natt holdt ikke psyken i møtet med villdyret Mike Tyson.

RIGHT HOOK: I andre runde får Tyson inn en treffer som ryster Golota.
FLYTT DEG!: Andrew Golota dytter unna treneren sin og forlater bokseringen etter å ha nektet å starte på tredje runde.