Nektet å hjelpe «svogeren»

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Raphael Poirée er Egil Gjellands «svoger» - men her reiser Gjelland seg like fullt og forærer lagkamerat Ole Einar Bjørndalen viktige poeng i den intense verdenscupduellen mot nettopp Poirée.

Raphael Poirée er gift med Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Egil Gjelland på sin side er kjæreste med Liv Gretes søster, Ann Elen. Dermed var det duket for en familiekonflikt midt i kampen om det gjeve verdenscuptrofeet.

- Alle forstår at Ole Einar trengte poengene for å ta igjen Raphael i sammendraget. Jeg ser på det som en langsiktig investering og kanskje får jeg hjelp av Ole Einar en annen gang, sier Egil om den mest omdiskuterte situasjonen i Kollen i går.

- Ville du gjort det samme en gang til?

- Ja!

Tre poeng

Opptrinnet like før mål gjorde at Ole Einar kunne innkassere 46 verdenscuppoeng - og ikke 43, som en tredjeplass ville gitt. De tre poengene kan til slutt avgjøre hele verdenscupduellen.

Ole Einar ligger fire poeng bak Raphael i verdenscupen før dagens avgjørende fellesstart.

- Egil hadde nok mer å gå på i spurten, men jeg hadde gjort det samme selv hvis jeg hadde vært i en identisk situasjon, sier Ole Einar.

Klem fra Ole Einar

Simostrand-løperen ga Egil en god klem som takk for hjelpen en stund etter målpassering.

Vel vitende om at sammenlagtseieren betyr cirka 400000- 500000 i premiepenger og bonuser.

Frode Andresen er usikker på om han ville gjort det samme som Egil Gjelland.

- Det er mest fair at gutta får gjøre opp selv om verdenscuptrofeet, sier Frode.

Sjøl kastet han seg i mål seks tideler foran Ole Einar i en lignende situasjon under verdenscupavslutningen sist sesong.

Beklaget seg

En time etter løpet beklaget Egil seg overfor Raphael under en samtale på skistadion.

Og Raphael er ikke forbannet på svogeren. - Ole Einar kan si takk for hjelpen til Egil, men Egil er en god mann. Jeg ville også gjort det samme hvis en av mine lagkamerater hadde kjempet om verdenscuptrofeet, sier Raphael.

Kona Liv Grete Skjelbreid Poirée vil ikke kommentere opptrinnet.

STOPPER OPP: Her er bildet som viser at Egil Gjelland (t.h.) helt tydelig lar lagkamerat Ole Einar Bjørndalen kapre andreplassen og dermed også viktige verdenscuppoeng. En time etter løpet skværet Raphael Poirée og Egil Gjelland opp.