Nektet å selge melkekua

Slik startet Espelund-saken.

BLE PRESSET: Her er tidligere generalsekretær Karen Espelund og fotballpresident Sondre Kåfjord på tribunen under landskampen mot Makedonia i juni, bare noen får dager ble kjent at det var misnøye mot Espelund i NFF. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
BLE PRESSET: Her er tidligere generalsekretær Karen Espelund og fotballpresident Sondre Kåfjord på tribunen under landskampen mot Makedonia i juni, bare noen får dager ble kjent at det var misnøye mot Espelund i NFF. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAREN ESPELUND sa i fjor høst tvert nei da markedsavdelingen i Fotballforbundet ønsket å danne et eget aksjeselskap på utsiden av forbundet, og selge sine tjenester på kommersiell basis.

Der og da startet Espelund-saken.MARKEDSSJEF RONNY AASLAND var en av forfatterne av det konfidensielle notatet. I korthet gikk forslaget ut på at markedsavdelingen - som årlig sørger for hundretalls millioner i inntekt og er forbundets gullkalv - ble omgjort til et aksjeselskap som skulle selge sine tjenester inn til forbundet for ti millioner kroner årlig.

I notatet, datert 16. september 2008, understrekes det for øvrig hvor flott en arbeidsplass Fotballforbundet er. Det pekes også på et godt arbeidsmiljø.

BARE NOEN MÅNEDER etter at Espelund avslo forslaget, sto samme Aasland (sammen med flere) for varslingen av de påståttesamarbeidsproblemene med generalsekretæren. Flere har reagert til dels meget sterkt på at Aasland, som i notatet peker på det gode arbeidsmiljøet, plutselig ikke kan samarbeide med generalsekretæren bare noen få måneder senere.

Hva endret seg så brått over natten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer