<strong>GULLJENTE:</strong> Veronica Kristiansen jubler etter en norsk scoring i håndball-EM i desember. Hun var nære en overgang til storklubben Györ, men ungarerne betalte ikke nok til at Glassverket ville slippe sin beste spiller nå. I stedet vil Glassverket forlenge med klubbens store profil. Foto: Bjørn Langsem
GULLJENTE: Veronica Kristiansen jubler etter en norsk scoring i håndball-EM i desember. Hun var nære en overgang til storklubben Györ, men ungarerne betalte ikke nok til at Glassverket ville slippe sin beste spiller nå. I stedet vil Glassverket forlenge med klubbens store profil. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nektet å slippe «Vikki» til Györ. Nå vil Glassverket forlenge med stjerna

- Skal ta opp kampen med Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Veronica «Vikki» Kristiansen (24) sto fram som en av nøkkelspillerne da Norge vant EM-gullet i Ungarn i desember.

Så god var hun at verdens kanskje beste klubb - ungarske Györ (som riktignok tapte mot Larvik i går) - la seg langflat etter den anvendelige bakspilleren, som både er råsterk i forsvar og kreativ og målfarlig i angrep.

Langt fra hverandre «Vikki» ønsket å gå til klubben som har vunnet Champions League de to siste åra - men overgangen strandet fordi ungarerne var for gniene i forhandlingene med Kristiansens norske klubb Glassverket.

De var klare på at de måtte kompenseres i tråd med at de mistet klubbens desidert beste spiller, i en sesong hvor de ligger an til å vinne en historisk sølvmedalje i serien.

Fristen er ute 1. februar gikk fristen for internasjonale overganger ut, uten at Györ og Glassverket kom til enighet om en avtale før vinduet stengte.

Dermed fullfører Veronica Kristiansen kontrakten med Glassverket, en avtale som går ut etter sesongen.

Med Györ-beilerne ute av veien - iallfall på denne siden av sommeren - så håper Glassverkets hovedtrener og sportslig ansvarlig Kenneth Gabrielsen at de klarer å overbevise «Vikki» til å skrive ny kontrakt med klubben.

Kan gå gratis - Tidspunktet er kanskje ikke det aller beste akkurat nå, om hun er litt skuffet over at det ikke ble noe av overgangen. Vi er klar over at hun nå kan gå gratis til sommeren, men vi vil selvsagt se på mulighetene for å forlenge med «Vikki». Hun har vist i hele denne prosessen at hun har vært profesjonell og har hatt bra fokus, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen til Dagbladet.

Glassverket er inne i sin tredje sesong i elitserien og ligger tre poeng foran Oppsal i kampen om sølvplassen bak suverene Larvik i serien.

Medaljejakten var en viktig årsak til at de ikke kunne slippe Veronica Kristiansen på billigsalg til Ungarn.

- Jeg forstår at «Vikki» har en drøm om å spille i utlandet, men samtidig har vi en hel spillerstall som drømmer om sølv i serien. Det er ting som må veies opp mot hverandre, sier Kenneth Gabrielsen til Dagbladet.

Skal forsterke stallen Allerede neste år ønsker Glassverket å ta opp kampen om gullet mot et økonomisk skakkjørt Larvik.

- Uavhengig av de økonomiske problemene som Larvik har havnet i, så ønsker vi å ta opp kampen med dem. Det mener vi er realisitsk. Vi har mange spillere som er i sin beste alder nå, så om vi beholder stallen, og i tillegg kanskje forsterke med en spiller, så skal vi ha mulighet til å klå Larvik neste år, sier Gabrielsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer