Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nektet å snakke etter fallet

Annette Bjelkevik falt fra norsk semifinale i lagtempo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORINO (Dagbladet.no): Det som kunne vært en norsk jubeldag i Oval Lingotto i Torino endte med en semifinaleplass for herrene, og et utrolig trist sorti for damene.

I den olympiske nyvinningen skøytelagtempo var de norske damene imponerende gode, mens herrene viste klare svakhetstegn.

Eskil Ervik, Lasse Sætre, og Øystein Grødum fikk en håpløs start på lagtempokvalifiseringen. Allerede etter 200 meter lå de ett sekund bak parmotstanderne Nederland, og med OLs dårligste start. Men anført av en frisk Ervik klarte de å ta seg sammen i løpet av de åtte rundene, og karret seg inn til fjerde beste tid til slutt.

4 hundredeler foran kvartfinalemotstander Tyskland.

Men i kvartfinalen var tyskerne enda stivere enn slitne nordmenn. Til tross for at Peter Mueller hadde byttet ut Sætre og Grødum med Mikael Flygind-Larsen og Håvard Bøkko til kvartfinalen, ble beina fryktelig stive på slutten av løpet.

- Vi åpna litt hardt, medgir Ervik da Dagbladet.no spør om de virkelig var så stive som det så ut som.

Heldigvis var tyskerne enda stivere, og klokket inn nesten to sekunder bak Norges kvartfinaletid.

- Vi gjorde jobben og kom oss til semifinalen i dag, og så får vi to sjanser til å ta medalje i morgen, sier Eskil Ervik.

FALT: Annette Bjelkevik falt, og slik endte Norges sjanser på semifinale - og kanskje også finale. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
FALT: Annette Bjelkevik falt, og slik endte Norges sjanser på semifinale - og kanskje også finale. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Der møter Norge forhåndsfavoritt Canada, som heller ikke gjorde noen stor figur på skøyteisen i kveld. Derfor er Ervik fornøyd med at Norge unngår både Nederland og Italia før det avsluttende løpet.

- Det blir tøft uansett motstander, men vi har fått den beste motstanderen i semifinalen, sier Ervik.

Sjokkerende damer

De norske damene var ikke levnet en snøballs sjanse i helvete i lagtempoekonkurransen i OL. Eller for å sitere det offisielle løpsprogrammet fra Torino: Om Norge skulle ta medalje her vil det være et sjokk.

For Maren Haugli, Annette Bjelkevik, og Hedvig Bjelkevik kom bare med i konkurransen fordi vertsnasjonen Italia ikke klarte å stille lag.

Men de norske jentene svarte fryktelig på forhåndsomtalen i rangeringsrunden. Først skal alle lagene gå mot hverandre for å rangere dem inn i kvartfinalene. Og de norske jentene klinte til med nest beste tid.

Det betød enkel motstand i kvartfinalen, hvor Japan ble alt for dårlige. Dessverre for Annette Bjelkevik og Norge falt hun ved utgangen av fjerdesiste sving, og dermed var Norge ute av det som var en garantert semifinaleplass.

- Det var veldig leit, sier Maren Haugli. Hun vil ikke si så mye om verken medalje- eller semifinalesjansene. For det er for sent å lure på det som kanskje kunne vært.

Fikk ikke snakke

Men da Annette gikk i isen ledet Norge med nesten to sekunder på Japan. Det vil si en garantert semifinaleplass.

- Det er for sent nå uansett, sier Maren.

Og Annette var selvfølgelig utrøstelig etterpå. Uten å snakke med noen, gikk hun rett i garderoben i skøytehallen Oval Lingotto i Torino.

- Det er viktig å ikke grave seg ned. Vi må se framover, og så får vi støtte Annette så godt vi kan, sier søster Hedvig.

- Annette kommer helt sikkert enda sterkere tilbake, legger Haugli til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!