Nektet å snakke

Tom Nordlie var så skuffet etter 3-0-tapet for Lyn i går at han etter en 20 minutters lang alvorsprat med spillerne forlot stadion uten å snakke med noen.

LA MANGA (Dagbladet): Kalenderen viser begynnelsen av februar, og det er fortsatt 64 dager til seriestart. Men for Tom Nordlie er tap selv i ubetydelige treningskamper tydeligvis svært tunge å svelge.

-  Lyn var best, mer en det vil jeg ikke si, sier Nordlie bestemt når han omsider kommer ut av garderoben.

-  Dere vet ikke hva som har skjedd, la han til da flere protesterte, og mente Nordlie måtte kunne si noe om innsatsen til sine spillere.

-  Tar tap personlig

Men det lå ikke noe mer dramatisk bak enn at Nordlie var fryktelig skuffet over hva et svakt Start-lag presterte mot Lyns desto mer imponerende unggutter, i følge sportslig leder i Start, Trond Are Gjone.

-  Det er synd at han gjør det sånn, men noen ganger har man ikke behov eller ønske om å snakke om ting, sier Gjone.

-  Tom er et veldig konkurranse-menneske, og vi har veldig høye ambisjoner i Start. Da blir man veldig skuffet når man taper, selv om det bare er en treningskamp. Noen tar tap personlig, og Tom er nok en av dem, mener Gjone.-  Han har ikke følt seg helt bra i dag, og med tapet i tillegg ber han om forståelse for hans oppførsel, sier Gjone noe senere på kvelden.

Rolig framføring

Til spillerne tok derimot Nordlie seg god tid til å si hva han mente om innsatsen i går kveld. Vel 20 minutter holdt han igjen spillerne, før de fikk kjøre til hotellet for å dusje og spise kveldsmat

-  Det var en rolig fremføring, men vi fikk noen sannhetens ord, forteller Bård Borgersen.Selv syns han ganske enkelt innsatsen til hele laget var for dårlig.

-  Det nytter ikke å skylde på vær og vind, den kollektive innsatsen var rett og slett ikke god nok, og hele laget må løfte seg fremover, mener Borgersen

Desto mer imponerende fremsto Lyns unggutter, anført av veteran og tremålsscorer i går Jo Tessem.

Berg fornøyd

Det har vært viktig for oss at ungguttene tar et skritt videre, og det ser det ut til at mange av dem har gjort. Flere av dem har jo allerede 50 kamper i eliteserien allerede, som Tomaz Sokolowski og Kevin Larsen, påpeker Tessem - som overlot plassen sin til en annen spennende unggutt - Stian Rasch - 20 minutter ut i 2. omgang etter å ha nettet tre ganger på ti minutter.

-  Jeg har nok scoret tre mål før også, men det begynner å bli en stund siden. Det er ikke mange som gjør det daglig, smiler Tessem fornøyd.

Trener Henning Berg var godt fornøyd med sitt lag.

-  Jeg vet hvor gode vi kan være på vårt beste, og dette var en fin bekreftelse. Men det er bare februar, vi har fortsatt mye å gå på, mener Lyn-treneren

BARE GIKK: Vi skrive januar, og Start-trener Tom Nordlie går fra treningskampen mot Lyn på La Manga med sur mine og null kommentarer.