USAs politiske kamp

Nektet å spille med regnbuefarget drakt. Sluttet på landslaget

Flere kvinnelige fotballspillere har kommet ut av skapet. Da USAs kvinnelandslag støttet Pride i 2017, ble det for mye for Jaelene Hinkle.

BORTE: Amerikanske Jaelene Hinkle (nummer 26) har ikke deltatt på landslagssamling siden 2018. Foto: Ralph Freso / AP
BORTE: Amerikanske Jaelene Hinkle (nummer 26) har ikke deltatt på landslagssamling siden 2018. Foto: Ralph Freso / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fotball-VM i 2019 er det hele 34 spillere som har opplyst om at de er homoseksuelle. Det viser en undersøkelse gjort av Outsports. For fire år siden var det bare 18.

Tidligere i år kom den japanske fotballproffen Shiho Shomoyamada ut av skapet og sa dette:

- Jeg visste allerede på videregående at jeg ikke ble tiltrukket av menn, men det var ikke før jeg møtte lagvenninner i fotballmiljøet jeg forstod at jeg endelig kunne være meg selv. Flere av dem var som meg, som ikke likte gutter. Jeg håper at vi en dag snart kan være mer åpne i idretten vår, sa hun.

Fastsatt i grunnloven

Megan Rapinoe var den første amerikanske fotballspilleren som gikk ut og sa at hun var lesbisk. Det skjedde i 2011, fire år før den nye loven ble vedtatt i USA.

I fotball-VM i 2015 gikk kyssebilder av Abby Wambach og kona som en farsott på sosiale medier etter finaleseieren mot Japan, som USA vant 5-2.

- Det var et stort øyeblikk for oss. Vi hadde kjempet lenge, og jeg hadde hatt veldig mange reisedager det året, rundt 275, så vi hadde knapt sett hverandre. Vi savnet hverandre, forteller Wambach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer