Champions League:

Nektet å ta avstand til rasisme

Flere av Krasnodars spillere nektet å vise sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen før Champions League-kampen mot Chelsea onsdag, hvor tribunelivet også vekket oppsikt.

BLACK LIVES MATTER: Her ser vi to av Krasnodar-spillerne som nektet å delta i Black Lives Matter-markeringen. (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / NTB)
BLACK LIVES MATTER: Her ser vi to av Krasnodar-spillerne som nektet å delta i Black Lives Matter-markeringen. (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Se Krasnodar – Chelsea 0–4

For det var sluppet inn mange tilskuere på stadion sør i Russland, og på flere deler av stadion var det tilsynelatende ikke spesielt nøye med avstand.

Av TV-bildene å dømme var det også mange som ikke brukte munnbind.

SUPPORTERE: Krasnodar slapp supportere inn på tribunen. (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / NTB)
SUPPORTERE: Krasnodar slapp supportere inn på tribunen. (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / NTB) Vis mer

Nektet å markere

Det har i 2020 blitt en vane at spillere og dommere går på kne rett før avspark i fotballkamper. En markering for å vise sin støtte til "Black Lives Matter-bevegelsen", og ta avstand fra rasisme.

Da Chelsea møtte Krasnodar i Champions League onsdag skulle det gjøres igjen. Samtlige Chelsea-spillere gikk ned på kne, men bare fire av Krasnodars spillere gikk ned på kne, resten ble stående. Noe som har vekket sinne i sosiale medier.

Svenskene Kristoffer Olsson og Marcus Berg spilte kampen for klubben. Av TV-bildene så det ut til at begge svenskene markerte med å gå ned på kne.

Se alle høydepunktene fra kampen:

STORSEIER: Chelsea vant til slutt komfortabelt i Russland.

Mendy i form

I selve kampen var det Chelsea som tok ledelsen seint i 1. omgang, etter en omgang hvor begge lag misbrukte store muligheter, blant annet Jorginho, som misset straffe for Chelsea.

Målet kom som følge av en tabbe, da Krasnodars keeper rotet et skudd fra Callum Hudson-Odoi inn i eget nett.

Etter pause produserte Krasnodar flere store sjanser, mot et tamt Chelsea-lag. Men tam var ikke keeper Edouard Mendy. Han stoppet Manchester United i helga, og var igjen enorm for Frank Lampard.

Isteden ble det en ny straffe til Chelsea i andre enden, etter at Christian Pulisic skjøt ballen i armen på en forsvarer. Straffen satte Timo Werner kontant i mål.

Da gikk lufta ut av russerne. Like etter noterte Hakim Ziyech seg for sin første scoring for Chelsea, etter målgivende av Werner. Rett før slutt la Pulisic på til 4–0.

Det betyr at Chelsea står med fire poeng etter de to første kampene, og topper gruppa, før Sevilla og Rennes møtes seinere i kveld.

Begge de står med ett poeng hver.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer