Nektet adgang med Morgan-banner

«Bendit like Morgan» ble for sterk kost.

«Vi vil ha Morgan i buret», ropte Klanen til Stjernens sportsdirektør Morgan Andersen da Vålerenga møtte Stjernen i Jordal Amfi for en drøy måned siden.

Morgan Andersen svarte med å sammenligne Klanen med det gamle Apeberget og insinuerte at Klanen fremdeles besto av rasister.

Det mislikte Klanen svært sterk og til kveldens returmøte i Stjernenhallen hadde VIF-supporterne planlagt sin hevn.

Med seg i bagasjen hadde de et stort banner med påskriften «Bendit like Morgan».

- Dette var kun ment humoristisk. «Bendit like Morgan» - ironien er at han bøyer og tøyer på ting. Dette burde Stjernen hatt såpass selvironi på at de tok, sier talsmann for Klanen Espen Knutsen til Aftenposten.no.

Påfunnet ble imidlertid ikke godt mottatt hos arrangørene, som nektet Klanen adgang med banneret.

- Først sa de at det var fordi de ikke likte det, men så sa de etterpå at det var av sikkerhetsmessige årsaker. Og delegaten fra forbundet ville ikke overprøve dette, sier Knutsen.

Dermed ble banneret beslaglagt og de om lag 100 tilreisende supporterne fra Oslo måtte entre tribunen uten Morgan-banner.

VILLE IKKE HA MORGAN-HETS: Vålerengas supportere ble nektet adgang med banner, men på isen vant Morgan Andersens Stjernen 4-1 over hovedstadslaget. (Til høyre på bildet, Stjernen-trener Ulf Weinstock) Foto: Scanpix
VILLE IKKE HA MORGAN-HETS: Vålerengas supportere ble nektet adgang med banner, men på isen vant Morgan Andersens Stjernen 4-1 over hovedstadslaget. (Til høyre på bildet, Stjernen-trener Ulf Weinstock) Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er pinlig av Stjernen. Vi opplever det som et angrep på ytringsfriheten til supporterne, sier en oppgitt Knutsen.

- Supporterne oppfordres til å fargelegge tribunen, også blir vi nektet adgang med et slik banner. Reglene sier at bannere med rasisme, kjønns-, rase- og seksualitetsdiskriminering er forbudt, men banneret vårt bryter ingen av disse reglene, sier Knutsen.

- Et banner mot Morgan vil vi ikke ha på tribunen vår. Det kan oppleves som hetsende mot enkeltpersoner, sier klubbdirektør i Stjernen Svein Bergstrøm til Aftenposten.no.

Stjernen vant kampen 4-1.

Serieleder Sparta rykket ifra de nærmeste konkurrentene etter å ha slått bunnlaget Furuset med 4-2 på bortebane tirsdag.

Atle Olsens Lørenskog-lag fortsetter også å overraske i årets eliteserie, og tirsdag holdt de på å slå fjorårets tapende NM-finalist Frisk Asker.

Tidligere i sesongen har både Storhamar og Vålerenga måtte se seg slått av nykomlingene. Yvan Busque ble kampens store spiller med sine tre scoringer.

Etter 36 minutters spill sto det 4-0 til Lørenskog. Frisk kom imidlertid sterkt tilbake og klarte å snu kampen. Askerbæringene var best på straffer og vant 5-4.

Nektet adgang med Morgan-banner

Mjøsderbyet mellom Lillehammer og Storhamar var det lillebror i nord som var best og vant på 4-3 etter straffer. De ledet 3-1 og NM-vinnerne fra Hamar kom tilbake i 3. periode og klarte å utligne.

Stavanger hadde ingen større problemer med å slå Comet med 5-0, mens

(©NTB)