Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubb-VM i Qatar

Nektet adgang

Liverpool-manager Jürgen Klopp (52) slapp ikke inn i frokostsalen på hotellet. Så fikk han forklaringen.

PÅ TROFÉJAKT: Jürgen Klopp og Liverpool forsøker å hente et nytt trofé i Qatar denne uka. Denne gangen dreier det seg om klubb-VM. Foto: NTB scanpix
PÅ TROFÉJAKT: Jürgen Klopp og Liverpool forsøker å hente et nytt trofé i Qatar denne uka. Denne gangen dreier det seg om klubb-VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Jürgen Klopp er på plass i Qatar med sitt Liverpool. Onsdag spiller laget semifinale i klubb-VM mot Monterrey fra Mexico.

At Klopp og co. ikke befinner seg i verdens største fotballnasjon, viser muligens en liten morgenhendelse på hotellet. Men manageren tar ansvaret på sin kappe.

Da han skulle ned i frokostsalen, ble han stoppet av en vakt. Han forteller selv historien til BBC.

VARMERE ENN I ENGLAND: Humøret er på topp hos Jürgen Klopp før semifinalen i klubb-VM. Kampen spilles i Doha. Foto: NTB scanpix
VARMERE ENN I ENGLAND: Humøret er på topp hos Jürgen Klopp før semifinalen i klubb-VM. Kampen spilles i Doha. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg gikk til frokost om morgenen. Jeg kom ut av heisen og ville gå til høyre, sier Klopp. Men da var det bom stopp.

- «God morgen», sa jeg. «Pass», sa han (vakta). Jeg viste skiltet mitt. Han så på meg og sa: Pass.» Vi må gå med et spesielt pass for å vise at vi er medlem av LFC (Liverpool Football Club). Sikkerhetspersonellet er ikke fra oss, men fra Qatar.

Klopp fortsetter:

- Jeg gikk tilbake. Det er et ganske stort hotell, så jeg gikk hele veien tilbake til rommet. Det var min feil og ikke hans feil. Vi tror vi er i sentrum for oppmerksomheten, men det er vi ikke. Det er mange steder der andre ting er enda mer viktig. Nå spiller vi fotball i Qatar. Og det er det.

Liverpool fløy til Doha søndag, dagen etter 2-0-seieren over Watford. Semifinalen spilles på Khalifa International Stadium, som har en kapasitet på 40.000 tilskuere. Vinneren møter vinneren av den andre semifinalen, Flamengo eller Al-Hilal. Finalen spilles lørdag.

Klubb-VM består enkelt fortalt av Champions League-vinnerne i de ulike verdensdelene. Mesterskapet kommer midt i en hektisk periode for Liverpool, og i en sesong der laget forsøker å sikre seg det første seriegullet på 30 år.

Etter 17 serierunder leder Liverpool med ti poeng på Leicester.

SKADD: Under Supercup-finalen mellom Liverpool og Chelsea angrep en banestormer Liverpools andrekeeper Adrian. Video: @reeazahmed Vis mer

- Hvis du hadde spurt meg om jeg synes det bør være klubb-VM midt i sesongen, er svaret nei, sa Klopp på en pressekonferanse tirsdag.

- Men vi er her nå. Og for oss er dette nå den viktigste konkurransen i verden. Dette er et trofé vi som klubb ikke har vunnet tidligere, så det ville vært fint om vi klarte det.

Klopp ville ikke gå inn på spørsmål om menneskerettigheter.

- Jeg har en mening om fotball. Jeg har også en mening om etikk. Men dette er en alvorlig ting å snakke om, og jeg synes svarene bør komme fra folk som har enda større kunnskap om det.

Etter Watford-kampen var Klopp kritisk til at semifinalene, bronsefinalen og finalen i VM skal spilles på samme bane. Etter å ha fått sett på forholdene, sier han nå at det ser fint ut.

PS: Liverpool stilte med et U23-lag i ligacupens kvartfinale mot Aston Villa tirsdag. Det endte med 5-0-tap.