Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nektet Northug å svare på spørsmål

- Er dere på tuppa, Skinstad?

GIR BLAFFEN SELV: Men langrennsledelsen føler det er nødvendig å skjerme Petter Northug. Og sørget for å stanse spørsmål som ikke falt i smak.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GIR BLAFFEN SELV: Men langrennsledelsen føler det er nødvendig å skjerme Petter Northug. Og sørget for å stanse spørsmål som ikke falt i smak. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

||| BEITOSTØLEN (Dagbladet): Mens det har stormet rundt Petter Northug hele uka, har hovedpersonen selv skygget unna alt som heter journalister og intervjuer.  

I forbindelse med den norske pressekonferansen klokka 13 i dag hadde han ikke lenger noe valg.  

Men langrennsledelsen med Åge Skinstad i spissen sørget for å blokkere det meste av spørsmål som sneiet innom temaet Red Bull, og skipresident Sverre Seebergs trussel om OL- og VM-nekt.  

Forsvant ut bakdøra

Etter at en journalist hadde stilt to spørsmål om alt oppstyret den siste uka grep Skinstad inn og stoppet det tredje — «er du overrasket over at det har blitt så mye bråk?»  

- Dette spørsmålet handler ikke om det som skal skje i helga, sa Skinstad.  

- Det som har skjedd den siste helga er vel relevant for hvordan han presterer til helga, var blant motargumentene fra pressekorpset.

Men Skinstad var urokkelig, og til slutt forlot han podiet sammen med Northug, forsvant ut bakdør og etterlot journalistkorpset frustrert.

Da sportssjefen returnerte forklarte han den merkverdige presseseansen slik:  

- Vi velger det som er best for Petter. Vi kan ikke bry oss om noe annet enn at han skal prestere best mulig. Vi kan ikke ta hensyn til at journalister ønsker å stille andre spørsmål enn om det rent sportslige, sier han til Dagbladet.  

- Men ville det ikke vært greit for Petter å bli ferdig med dette, i stedet for at journalistene spør om de samme tingene de kommende dagene også?  

- Det ville vært dumt å bli ferdig med det i dag. Når en avgjørelse er tatt (om Red Bull) og det er naturlig for Petter kan han si noe om det.  

- Var det Petter som ikke ønsket å snakke om det eller dere?  

- Det var en avgjørelse vi tok sammen. Men det sto i innkallelsen til pressekonferansen, og det ble også sagt før den startet, at vi ba om respekt for at vi bare ville ha spørsmål om det rent sportslige. Jeg synes vi har vært ganske klare hele veien, sier Skinstad til Dagbladet.  

Northug gir f

Da en journalist dristet seg til å kalle seansen for et "nazi-opplegg" ble sportssjefen tydelig oppgitt.  

- Slike spørsmål svarer jeg ikke på, sa han bestemt.  

I tillegg til at Norhug ble nektet å svare på spørsmål, glimret Marit Bjørgen med sitt fravær. Også fordi ledelsen ønsket å skjerme henne.

- Er dere litt på tuppa?

- Nei, vi er ikke på tuppa. Vi har prøvd å informere om at det ville bli slik fra vi sendte ut innkallelsen. Vi har vært ute en vinternatt før, sier Skinstad.

Northug selv svarte enkelt og greit på om han lar seg påvirke av oppstyret.  

- Ingenting. Jeg har ikke lest en avis, jeg har ikke sett på TV.  

- Hvordan er det mulig å ikke la seg påvirke?  

- Det er bare å gi faen, rett og slett, smilte Northug.  

Likevel mener altså langrennsledelsen det er nødvendig å skjerme 23-åringen. Skinstad tror på ham når han sier at han faktisk gir blanke blaffen.  

- Hvis noen ikke lar seg påvirke må det være han. Han er flink til å konsentrere seg om det han skal. I den grad det er mulig å stenge alt ute er Petter mannen som kan greie det, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media