Nektet seg sjøl ferie

Her scorer Arild Sundgot ekte hattrick for aller første gang. Nå får Tippeligaens nye toppscorer betalt for at han droppet ferien i fjor høst for å terpe avslutninger hver bidige dag - julaften inkludert.

BERGEN (Dagbladet): Noen av lagkameratene antyder at Arild Sundgot har en annen livsstil i år, med sunnere kosthold og bedre holdninger.

-  Han har blitt mer profesjonell, sier Peter Werni som er den eneste av LSK-gutta som har spilt sammen med Sundgot alle åra siden den unge sunnmøringen kom til Lillestrøm fra Hødd i 1997. Da var 18-åringen allerede fast på U21-landslaget og betegnet som Norges største fotballtalent.

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Brann- Lillestrøm 1- 5 (1- 3). Mål: 1- 0 Raymond Kvisvik (6), 1- 1 Arild Sundgot (26), 1- 2 Sundgot (34), 1- 3 Sundgot (44), 1- 4 Peter Werni (67), 1- 5 Gylfi Einarsson (90). Dommer: Espen Berntsen, Vang. Gult kort: Robbie Winters, Brann, Christoffer Andersson, Lillestrøm. Tilskuere: 10 806.

Så kom skadene, stagnasjonen og glemselen.

Droppet ferien

Nå er Sundgot like heit som i tenåra, goalgetter i boksen - og helt uenig i at framgangen handler om livsstil og kosthold.

-  Dette er overdrevet. Jeg har ikke endret noe. Det handler om trening, sier han til Dagbladet.

Det var etter siste serierunde i fjor høst - og nok en sesong midt på treet - at Sundgot bestemte seg.

-  Jeg tok ikke ferie, men trente avslutninger på grusbanen på Åråsen hver eneste dag - inkludert jula. Jeg følte at jeg trengte det, sier han.

Framgangen merket han straks da Arne Erlandsen samlet laget til vintertreninga igjen.

-  Jeg kom veldig godt i gang. Dessuten har det hjulpet veldig at Lillestrøm for første gang i Arnes tid har lagt om vintertreninga radikalt. Vi trente stort sett bare fotball, og nesten ikke løping. Det har gitt meg mer overskudd, og jeg har unngått skader, sier Sundgot, som fortsatt bare er 26 år.

Brann-farlige

Overskuddet ga gode resultater i treningskampene. Men Lillestrøm trøblet i sesongstarten og lå nærmere bunnen enn medaljekampen.

-  Vi hadde likevel sjøltillit med oss fra vinteren. Visste vi var bra, sier Sundgot.

Og bedre har det blitt. Men bedre enn i Bergen blir Lillestrøm aldri. Det er nok å se på statistikken. Siden 1995 har gultrøyene sju seire, tre uavgjort og null tap på Stadion. Den største seieren kom i går.

-  Jeg har aldri vært med på noe morsommere på bortebane. Har aldri scoret ekte hattrick før heller, sier Sundgot.

Som satte inn to klassiske med hodet og den siste da han forfulgte en retur fra keeper.

-  Såvidt jeg husker er det mine to første med hodet i år. Det er i grunnen deilig å sitte her før ferien å prøve å huske alle scoringene mine. Slik har det ikke vært før, sier Arild Sundgot.

Trener Arne Erlandsen roser Sundgots scoringsteft. Men er ikke overrasket.

-  Han har alltid scoret mål når han har vært frisk. Han er en av de spillerne som har fått ufortjent lite kreditt for det han gjør. Akkurat som med Espen Søgård.

Erlandsen mener at Lillestrøm vant på overlegent vis i går.

-  Vi ønsker stor løpskapasitet og spill i lengderetningen. Som i dag, framtidas fotball, sier Erlandsen.

SØLVJUBEL: Lillestrøm er plutselig oppe på sølvplass i Tippeligaen. Her blir Arild Sundgot gratulert av Pål Strand.