Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i sjakk-VM

Nemesisen sammenliknes med legenden: - Ikke i nærheten!

Amerikanerne håper at Fabiano Caruana kan være den nye Bobby Fischer, men den australske stormesteren Ian Rogers tror ingen kommer til å nå legendens toppnivå.

USAS STORE HÅP: Fabiano Caruana kan bli den første amerikanske verdensmesteren siden 1972. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Scanpix
USAS STORE HÅP: Fabiano Caruana kan bli den første amerikanske verdensmesteren siden 1972. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): - Han er ikke i nærheten!

Jo nærmere dagens VM-åpning, desto oftere har sammenlikningen mellom Fabiano Caruana og sjakklegenden Bobby Fischer blitt trukket fram i lyset.

«I søken etter den neste Bobby Fischer, finner USA Fabi», skrev New York Times for ei uke siden, og på gårsdagens pressekonferanse ble den 26 år gamle italiensk-amerikaneren igjen konfrontert med sammenlikningen.

Den australske stormesteren og sjakkjournalisten Ian Rogers mener derimot at Caruana ikke er i nærheten av nivået til Fischer, som døde for ti år siden.

- Fischer vant tjue kamper på rad da han spilte på sitt aller beste. Ingen gjør det. Fabiano hadde sju strake - en seiersrekke som burde vært lenger - men det er den eneste gangen i karrieren hans at han har hatt en slik rekke. Å gjøre det én gang er fantastisk, men Fischers var tre ganger lengre, sier Rogers til Dagbladet.

- Umulig å mislike

- Det er selvfølgelig veldig flatterende å bli sammenliknet med en sånn spiller, men jeg mener sammenlikningen kommer for tidlig. Hvis jeg blir verdensmester så er den kanskje mer passende. Når det kommer til sjakkstil og framgangen i livet, så håper jeg det, sa Caruana om sammenlikningen i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer