Neppe Stabæk-enighet før Start-kampen

Spillerne frykter oppsigelser.

POSITIV TONE: Stabæk-spillernes talsmann Inge Andre Olsen tror ikke noe blir klart før på mandag, men forteller om en god tone i samtalene med ledelsen om løsninger på de store økonomiske problemene i klubben. Stabæk kan ende opp med lønnskutt, spillertap og oppsigelser som følge av sviktende økonomi.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
POSITIV TONE: Stabæk-spillernes talsmann Inge Andre Olsen tror ikke noe blir klart før på mandag, men forteller om en god tone i samtalene med ledelsen om løsninger på de store økonomiske problemene i klubben. Stabæk kan ende opp med lønnskutt, spillertap og oppsigelser som følge av sviktende økonomi. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): Inge André Olsen innrømmer at forhandlingene om lønnskutt i Stabæk tærer på spillergruppa.

I går hadde spillerne både interne møter og samtaler med ledelsen, men lederen for spillerutvalget sier at det fort kan drøye over helga før noen enighet er på plass. Søndag kommer Olsens gamle lagkamerater i Start for å spille kamp på Fornebu.

- Det kan se ut som om vi ikke får noen avgjørelse på dette før mandag, sier Inge André Olsen til Dagbladet.

- Vi har snakket om dette i spillergruppa, at vi prøver å holde fokus, og personlig synes jeg vi har klart det til nå. Men dette ligger i bakhodet hele tida, og det er selvfølgelig noe vi helst vil få ut av verden, sier Olsen.

- Frykter du oppsigelser?

- Ja, det er klart at vi frykter det i ytterste konsekvens. Og det gjelder ikke bare oss spillere heller, det gjelder også ansatte i administrasjonen og andre i klubben, sier han.

Godt samtaleklima
Spillertalsmannen forteller at samtalene mellom spillerutvalget og ledelsen foreløpig mest er å regne som forarbeid.

- Det vi har gjort er å utarbeide en skisse for veien framover, en plattform som begge er positive til. Jeg vil ikke kalle dette selve «møtet» med forhandlinger om faktiske tiltak foreløpig, sier Olsen til Dagbladet.

- Diskuterer dere størrelsen på et eventuelt lønnskutt?

- Nivået på lønnskuttet har vi blitt forelagt av ledelsen. Nå jobber vi med hvilke måter vi kan løse dette på, og der synes jeg vi er ganske enige. Den siste tida har klimaet i samtalene vært veldig bra, og vi skjønner at klubben er i en situasjon der det må spares penger. Vi jobber nå for å finne en god løsning på hvordan.

Etter hva Dagbladet forstår innebærer det siste forslaget fra ledelsen et langt mindre kutt i grunnlønna enn de opprinnelige 15 prosentene, men utfordringen ligger i hva og hvordan det skal kuttes.

- Hva legger dere fram som viktigst for spillerne i denne prosessen?

- Det vil jeg egentlig ikke si noe særlig om, i og med at vi fortsatt snakker sammen om dette. Men vi har en bra dialog, sier Olsen.

Spillersalg kan lette situasjonen
Dagbladet skrev i går at flere spillere kan være på vei ut av klubben som resultat av de økonomiske problemene. Inge André Olsen ser at det fort kan bli en løsning som gavner flere.

- Det at folk forsvinner er selvfølgelig en av konsekvensene av dette. Men det kan jo være at enkelte ønsker å komme seg videre, og da vil det være en del av en helhet som er positiv. Men det er selvfølgelig ikke sånn at vi håper noen «ofrer seg» sånn at vi andre unngår lønnskutt, vi ønsker den best mulig sportslige satsningen i Stabæk, og skal selge dette produktet videre, sier han.

Stabæk-styreleder Ingebrigt Steen Jensen bekrefter overfor Budstikka at det neppe blir noen løsning før Start-kampen søndag.

- Det er progresjon, men sannsynligvis vil det drøye over helgen før vi blir enige, sier Steen Jensen.

Steen Jensen medgir samtidg at ledelsen kan kreve at spillerne går med på lønnskutt eller true med oppsigelser.

- Til syvende og sist kan vi presse frem hva vi vil. Men vi ønsker å løse dette på en annen måte, sier han.

PS. Som i Lyn har NISO-leder Silje Vaadal deltatt på møtene mellom spillere og ledelse i Stabæk.

- Det er helt naturlig for oss å ta kontakt med NISO, som har erfaring med denne type prosesser i mange klubber, og over lengre tid enn oss, sier Inge André Olsen til Dagbladet.