Tour de Ski:

Neprjajeva-seier da Diggins beholdt ledelsen

Det ble russisk jubel på fredagens Tour de Ski-etappe. Diggins beholdt sammenlagtledelsen.

JUBEL: Natalia Neprjajeva vant fellesstarten i 10 kilometer klassisk. Foto: NTB
JUBEL: Natalia Neprjajeva vant fellesstarten i 10 kilometer klassisk. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jessica Diggins beholdt sammenlagtledelsen etter Tour de Ski-fellesstarten i 10 kilometer klassisk. Natalja Neprjajeva vant.

Neprjajeva seiret 2,4 sekunder foran tyske Katharina Hennig og svenske Ebba Andersson, som var 4,1 sekunder bak russeren.

Sammenlagtleder Jessica Diggins fikk det tøft mot slutten og kom i mål 24 sekunder bak.

Halvveis i rennet ble tempoet satt opp, og etter 6 kilometer var det Andersson som hentet 15 bonussekunder. Diggins hang godt med og sikret tolv bonussekunder.

Før fredagens etappe ledet Diggins med 22 sekunder på sin lagvenninne Rosie Brennan. Hun fikk det ekstremt tøft og kom i mål hele 2 minutter bak og raste i sammendraget. Brennan er på 7.-plass, 2.11 minutter bak Diggins.

Russiske Julija Stupak overtok med det 2.-plassen og tok inn tre sekunder på Diggins i sammendraget (55 sekunder). Bak følger svenskene Frida Karlsson og Andersson, som er henholdsvis 1.42 og 1.45 minutter bak Diggins.

Diggins hadde to seirer og kun pallplasser før den sjette etappen.

Tour de Ski fortsetter med klassisk sprint lørdag før monsterbakken (Alpe Cermis) venter søndag. Ingen norske løpere deltar i årets tour.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer