Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neprjajeva vant thriller da Johaug røyk ut i kvartfinalen

På den klassiske sprinten i Oberstdorf.

TRE TIDELER UNNA: Therese Johaug tok seg nesten til finalen på sprinten i Oberstdorf.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRE TIDELER UNNA: Therese Johaug tok seg nesten til finalen på sprinten i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Ane Appelkvist Stenseth (24) var eneste norske kvinne i sprintfinalen i Oberstdorf. Hun jaget en pallplass, men kunne ikke gjøre noe med de beste.

Det var Anamarija Lampic og Natalja Neprajajeva som gjorde opp om seieren, hvor sistnevnte tok en knepen seier etter en thrillerspurt.

Appelkvist ble til slutt nummer seks, langt bak de øvrige.

- Jeg er så sliten, så jeg har ikke så mye å si. Det var rimelig bekmørkt egentlig, sier Appelkvist Stenseth til NRK.

Røyk ut i kvarten

Therese Johaug overrasket med en 13. plass i sprintprologen i Oberstdorf. Det var tydelig at den tøffe løypa var til fordel for henne.

Men i kvartfinalen var hun tre små tideler unna avansement. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tiril Udnes Weng røyk ut i kvarten.

Norge hadde totalt sju kvinner i utslagsrundene. For Sverige gikk det ikke like bra. Fire av seks kvinner var blant de 30 som gikk videre, men samtlige var etter Therese Johaug, som ikke har sprint som sin beste øvelse. Svenske medier kalte det en «smørefiasko».

Følgende utøvere var i finalen:

Ane Appelkvist Stenseth
Natalja Neprajajeva
Sophie Caldwell
Anamarija Lampic
Linn Svahn
Jessica Diggins