Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nervedrama endte med Vikings første Ullevaal-seier på sju år

Da begynte supporterne å danse jenka.

• VIF - Viking 2-4 (1-2)

(Dagbladet): Kjetil Rekdal har kun vunnet én kamp på tolv forsøk mot et lag ledet av Kjell Jonevret. Det skjedde i det målrike 3-4-oppgjøret i Stavanger i mai. I kveldens medaljedyst på Ullevaal stadion slo Viking og deres svenske trener nådeløst tilbake.

Etter intense åpningsminutter hvor Mohammed «Moa» Abdellaoue tidlig trillet et innlegg fra Daniel Fredheim Holm i nettet, snudde de nigerianske stjerneskuddene Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Adegbenro (19) matchen for Viking med hver sin scoring før pause.

Etter hvilen tok oppgjøret nye dramatiske vendinger. Først utlignet VIFs estlandske back Einar Jäager med en soloprestasjon av ypperste merke, så plasserte Joackim Jørgensen inn 2-3 på prikkskytter-manér - før André Danielsen avgjorde oppgjøret fra straffemerket på iskaldt vis helt på tampen.

- Det er alltid deilig med et mål. Nå skal vi fortsette å kjempe, så skal vi se oppover (på tabellen). Vi gleder oss til kampen mot Godset på onsdag, sier målscorer Jørgensen til TV 2.

Kjemper om sølv De tre poengene kan bli helt avgjørende for et Viking-lag som nå ligger kun ett poeng bak Stabæk på sølvplass. Tar man med at «siddisene» også er klare for semifinalen i cupen, er det mye spenning i vente for de med mørkeblått hjerte.

- Jeg er mest fornøyd med tre poeng og fire mål. Det var en vanskelig kamp. Vi var tvunget til å kjempe. Vi ble for lave (i andre omgang). Det var et tidsspørsmål før 2-2 skulle komme, men det var naturligvis veldig viktig at vi fikk 2-3 så fort igjen etterpå. Det er veldig deilig. Og det var godt å se at offerviljen var tilbake, sier Jonevret til TV 2.

For Vålerengas del er situasjonen en helt annen:

GLISTE: Iven Austbø og Kjell Jonevret hadde grunn til å smile etter oppgjøret mot Vålerenga. Foto: Scanpix
GLISTE: Iven Austbø og Kjell Jonevret hadde grunn til å smile etter oppgjøret mot Vålerenga. Foto: Scanpix Vis mer

Etter 2-1-seieren over LSK 27. juni snakket Vålerenga om gull, men seks kamper og fem tap senere er Oslo-klubben så å si ute av medaljekampen. For åtte poeng bak Viking tas vanskelig igjen med kun sju kamper å spille.

I ekstase Paradokset er at Vålerengas prestasjon mot Viking var langt fra dårlig - kampen sett under ett, men gjestene var langt mer effektive og vant fortjent.

- Jeg syns vi gjør en veldig god fotballkamp. Vi spiller rundt med Viking i perioder. Vi kommer tilbake til 2-2, men gir bort et mål like etterpå. Det dreper oss. Jeg syns synd på spillerne våre i dag, som kjemper og står på. Viking straffer oss knallhardt, sier Rekdal til TV 2.

Mens Viking lå lavt og opptrådte svært disiplinert med små avstander mellom lagdelene, utgjorde samtidig de hurtige angrepsessene Abdullahi, Adegbenro og Jon Dadi Bödvarsson en konstant trussel for et temposvakt Vålerenga-forsvar.

Det resulterte i Vikings første seier mot Vålerenga på Ullevaal siden 2008. Og Jonevrets femte i den interne kampen mot Rekdal.

- Jeg tror ganske sikkert at dette er et farvel til Vålerenga i medaljestriden, sier TV 2-ekspert Egil Olsen.

FEIRET: Viking hadde grunn til å juble mot Vålerenga.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FEIRET: Viking hadde grunn til å juble mot Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling