GOD: Camilla Herrem. Foto: / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
GOD: Camilla Herrem. Foto: / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDTVis mer

Nervedramaet mot Russland minutt for minutt

Norge tapte 37-38 etter ekstraomganger.

(Dagbladet): Norge - Russland 37-38 e.e.o. (16-18 til pause, 31-31 til ordinær tid).

Det blir ekstraomganger etter at Heidi Løke kriget inn utlikningen til 31-31 med få sekunder igjen på klokka!

Norge møter i natt Russland til OL-semifinale mange hadde ventet lenge på.

Med kampstart 01.30 var det et norsk lag som gjerne ville nå finale.

Russland startet ballet og gikk opp til1-0 ledelse i sitt første angrep.

Men etter at Norge gikk opp til 1-1, tok det lang tid før de så seg tilbake, og fikk blant annet to straffer på rappen i begynnelsen av kampen.

Camilla Herrem herjet til tider med det russiske forsvaret, mens Norge var svært gode på kontringer. Venstrekanten hadde fire mål på fire skudd etter et kvarters spill.

Kriseperiode

Så begynte motgangen. Etter 17 minutters spill, begynte russerne å knappe innpå Norges ledelse. Da Russland reduserte til 11-10 tok Norge time-out. Da hadde Norge sluppet inn to på rappen, og det stoppet ikke der.

Norge bommet på sin første mulighet etter time-outen, ved Camilla Herrem, som bommet på sitt første skudd i kampen.

I det påfølgende angrepet utliknet Russland til 11-11. Det var etter Norge hadde hatt en ledelse på 11-8.

En tremålsledelse var rotet bort, og få minutter seinere var det Russland som hadde fått en tremålsledelse.

Etter 22 og et halvt minutts spill ledet Russland med 12-15. Det var en sjuminuttersperiode der Norge hadde scoret ett og sluppet inn sju.

Norge slet i forsvar, og ble stadig fintet ut av russerne. Katrine Lunde ble også satt inn i det norske målet for Kari Aalvik Grimsbø - uten at andrekeeperen hadde noen stor uttelling.

Etter en russisk time-out etter 23 minutter, klarte Norge å kappe inn på ledelsen de neste minuttene. Da 26 minutter var spilt, reduserte Nora Mørk til 14-16 på et straffemål.

Mørk fikk sjansen igjen fra straffemerket et par minutter seinere, og Györ-spilleren satte sin fjerde straffe i kampen og reduserte til 15-16.

Russerne slo tilbake i det neste angrepet, før kaptein Stine Bredal Oftedal reduserte til 16-17. Det ble imidlertid Norges første mål i førsteomgang, men ikke kampens. Russland scoret til 16-18 - før Nora Mørk fikk sjansen på et nærmest umulig direkte frikast i omgangens siste sekund.

Der bommet også Norges store stjerne. Russland leder dermed med 16-18 til pause.

Bra start i andreomgang

Andreomgangen startet heller ikke perfekt for Norge, da Mørk satt et skudd i stolpen. Russland, på sin side, satt sitt første angrep og gikk opp i en 16-19-ledelse.

Så slo Mørk tilbake og reduserte til 17-19. Like etter reduserte Norge til 18-19, mens Kari Aalvik Grimsbø gjorde en viktig redning like etterpå.

Og i neste angrep var Norge endelig likt med Russland igjen, da Amanda Kurtovic utliknet til 19-19 etter tre minutters spill av andreomgang.

Så satt Norge en ball i stolpen, og Russland var raske med å svare, og tok tilbake ledelsen. 19-20 etter fire minutters spill av andreomgangen, før de halvannet minutt etterpå gikk opp i 19-21.

Norge klarte ikke å følge opp, og kort tid etter ledet Russland med tre igjen. 19-22 til russerne.

Så svarte Norge raskt. Etter åtte minutters spill av andreomgang var stillingen 21-22 etter mål av Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal.

Timingen kunne neppe vært bedre da Katrine Lunde kort tid etterpå reddet russernes straffekast.

Så fikk Norge straffe: Veronica Kristiansen satt den til 22-22!

Russland fikk etter ti og et halvt minutt av andreomgang sitt fjerde straffekast og satt sitt første for kvelden til 22-23. Russland scoret også det neste målet i den svært jevne kampen.

Så reduserte Heidi Løke til 22-23 etter 13 og et halvt minutt. 16 minutter igjen av kampen!

Norge og Russland fulgte hverandre de to neste minuttene, før Norge endelig utliknet til 24-24 ved Nora Mørks tiende scoring i kampen.

Som så mange ganger tidligere i kampen, svarte imidlertid russerne raskt med en gang Norge utliknet. Etter 17 og et halvt minutt av andreomgang hadde Russland gått opp i ledelsen 24-26.

Russerne scoret også det neste målet til 24-27 med drøye elleve minutter igjen av kampen.

Nervedrama

De neste fire minuttene skjedde det noe magisk med Norge. Uten å slippe inn mål, scoret Norge tre på rappen. 27-27 med sju minutter igjen på klokka!

Russland tok time-out tok tilbake ledelsen umiddelbart. 27-28. Nora Mørk bommet på sitt påfølgende skudd, før Kari Aalvik Grimsbø vartet opp med en superredning, så bommer Veronica Kristiansen på et skudd. Russland foran med ett 4 og et halvt minutt før slutt.

Russland fikk like etterpå straffe: Den satte Russland under beina til Katrine Lunde og i tverrliggeren! Fire minutter igjen, Norge ett mål bak.

Og med tre minutter og ti sekunder igjen på klokka, scoret Amanda Kurtovic fra kanten. 28-28! Russland slo tilbake umiddelbart til 28-29.

Så skaffet Nora Mørk straffe - og satte den selv. Hennes tolvte mål til 29-29 med under to minutter igjen av kampen. Russland tok time-out og scoret fra kant til 29-30 med ett drøyt minutt igjen på klokka.

Norge tok time-out: det kan ha blitt et genitrekk. Kurtovic scoret til 30-30.

Så fikk Russland sin straffe nummer seks. Bare én av fem straffer hadde gått inn fra russerne tidligere i kampen, men da det gjaldt som mest med 17 sekunder igjen på klokka, scoret Russland.

Så kom en av kampens store spillere, Heidi Løke, til syne. Det kan ikke ha stått mer enn fem sekunder på klokka da hun kjempet seg til 31-31 og ekstraomganger!

Ekstraomganger

Ekstraomganene spilles over 2X5 minutter, før det eventuelt går til straffekonkurranse. Norge startet med keeperredning, før Camilla Herrem vartet opp med en helfrekk lobb. 32-31 til Norge! Norge opp i ledelsen for første gang på 44 minutter der, altså, ifølge TV 2s Davy Wathne.

Russland utliknet i neste angrep, men så dukket Nora Mørk opp. 33-32 etter snaue tre minutter spilt. Russland utliknet til 33-33 med Norge i undertall. Russland scoret igjen, og Norge klarte ikke å svare. 33-34 i favør Russland da første ekstraomgang var avblåst.

Camilla Herrem scoret det første målet i andre ekstraomgang: 34-34, men Russland svarte på straffekast til 34-35.

Så fikk Norge straffe: Nora Mørk igjen! 35-35 med to minutter og 50 sekunder igjen.

Russland svarte, før Amanda Kurtovic reduserte til 36-36. Så Russland 36-37, før ny utlikning kom fra Veronica Kristiansen til 37-37.

Mes 35 sekunder igjen på klokka fikk Russland straffe: den gikk i mål med 30 sekunder igjen på klokka. 37-38.

Så bommet Camilla Herrem, som hadde satt nesten alt i natt. Det blir Russland mot Frankrike i finalen. Til et trøstesløst norsk lag, som må spille bronsefinale.

Saken oppdateres