Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nervekamp mot stormen

Knut Frostad gambler i kampen om den beste vinden mot Melbourne.

(Dagbladet.no): Mens lederbåten på andreetappe, spanske «Movistar», med sin nederlandske skipper Bouwe Bekking, har lagt seg nær land har Knut Frostad og «Brasil1» valgt en vestligere linje på vei rett sørover mot stormvindene i sørishavet.

Dersom spådommene til «Brasil1» går i oppfyllelse, når de frem til de sterke vestlige vindene tidligere enn «Movistar», som akkurat nå ligger 28 nautiske mil nærmere målet i Melbourne.

Men det forspranget i Volvo Ocean Race kan bli spist opp på få timer dersom «Brasil1»s taktikk fungerer.

Lengst mot sør

«Brasil1» er den båten som nå ligger lengst mot syd av alle de sju båtene, mens ledende «Movistar» ligger lengst mot nord. Båtene seiler nå i drøyt tre meter høye bølger. Men dette er bare barnemat i forhold det som venter i sørishavet.

Det er nervøse timer ombord i både sør-amerikanske «Brasil1» og den nederlandske nabobåten «ABN Amro Two» som har øyekontakt med hverandre og som har valgt det mest dristige veivalget selv om Frostad overfor Dagbladet hevdet at «Brasil1» skulle ta den mest konservative seilasen mot Australia.

Hvis Brasil1-skipper Torben Graël og navigatør Marcel van Triest bommer med sin starttaktikk er «Brasil1» på dypt vann i dobbel forstand.

Hvem er smartest?

GAMBLER: Knut Frostad ombord på Brasil1. Foto: Odd Roar Lange
GAMBLER: Knut Frostad ombord på Brasil1. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Sammenlagtleder« ABN Amro One» ligger ikke langt fra svenske Ericsson og amerikanske «Pirates of the Caribbean» 17 og 18 nautiske mil lengre fra Melbourne enn «Movistar». Båtene ligger «midt i leia» mellom «Movistar» og «Brasil1» og har dermed mulighet til å gjøre et nytt veivalg når fasiten om hvem som har vært lurest av «Brasil1» og «Movistar».

Australske «ING Real Estate Brunel» ligger dårligst an akkurat nå. De 27 nm etter Movistar, i kjølvannet til den midterste klynga.

Foreløpig har ikke det vært særlig smart å ligge midt i leia fordi båtene på yttersidene har tre-fire knops høyere hastighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling