Nervekrig før avspark

Du vet at nervene er frynsete og kampen ytterst viktig når United-sjef sir Alex roser et annet lag. Dagbladet.no følger Manchester U. - Newcastle direkte kl. 21.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

United har vunnet fem strake kamper og vil med seier mot Newcastle på Old Trafford i kveld bare ligge to poeng bak lederlaget Leeds. For de svart-hvite fra nord-øst vil tre poeng bety ny ligaledelse for Bobby Robsons menn.

Derfor spiller Robson og United-manager Alex Ferguson ping-pong med rosende uttalelser om hverandre før avspark.

Mer enn noe annet er storkjeftene ut etter å bringe motstanderen ned på den psykiske felgen.

- Hvis vi ikke vinner tittelen, kan jeg ikke tenke meg noen som er mer passende til å vinne enn Bobby Robson, sier Ferguson til Manchester Uniteds egen TV-stasjon.

- Jeg tror Newcastle kan gå hele veien, sier Ferguson som var vitne til et ydmykende 3-4-tap på St. James Park i september.

Med seks ligatap bak seg er sir Alex klar på hva United må ha i kveld: Seier.

- Vi må fortsette med det vi holder på med, og håpe andre sklir. Vi har ikke råd til et tap, eller en uavgjort i vår situasjon.

Bobby Robson er 68 år og lar seg neppe vippe av pinnen av sir Ale x' skamros. Han svarer med dyp beundring av Ferguson, og sier han håper skotten vil fortsette som United-sjef etter sommeren likevel.

- Jeg har fortalt ham det. Jeg sa «hva skal du gjøre på lørdagsettermiddagene, gå på supermarkedet? Er det det du vil, går rundt og plukke med deg bokser med supper og Heinz-bønner?». Jeg vet ikke hva han gjør, vi skal prates og så får vi se, sier Robson til

Sky Sports

.

Trolig blir det ingen nordmenn på banen når dommeren blåser storkampen i gang i kveld. Ryan Giggs har fått tillit som Ruud van Nistelrooys spissmakker og det betyr trolig benken for Ole Gunnar Solskjær igjen.

Trolige lagoppstillinger:

  • Manchester U: Barthez - G. Neville, Blanc, Silvestre, P. Neville - Beckham, Keane, Veron, Scholes - Giggs, van Nistelrooy.

    Newcastle: Given - Hughes, O'Brien, Dist in, Elliot - Solano, Speed, Dyer, Robert - Shearer, Bellamy.

  • Dagbladet.no følger også Derby - Fulham direkte fra kl. 20.45 i kveld.

    (Dagbladet.no)

RONNY-MÅL:</B> Ronny Johnsen header United i ledelsen mot Newcastle på Old Trafford i august 2000.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer