Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nervekrig før VM-starten

BEAVER CREEK (Dagbladet): Lasse Kjus og hovedkonkurrent Hermann Maier blir mer og mer innbitte. Nervene er i helspenn dagen før VM-starten i super-G.

Både Lasse Kjus og Hermann Maier har blitt kortere i kommentarene ettersom VM-starten i super-G nærmer seg. De bruker minst mulig tid på utenforstående ting. Favorittene er konsentrerte. De vekslet ikke et ord etter endt treningsøkt i går.

Det er bare timer igjen til VM-medaljene deles ut. Både Lasse og Hermann vil ha gull.

Hvis de innerste stalltipsene fra Beaver Creek slår til, er det Lasse Kjus og Hermann Maier som skal kjempe om super-G-gullet i kveld.

- Jeg har mest tro på Lasse, sier Kjetil Aamodt til Dagbladet.

Han trenger ikke mange sekunders betenkningstid når han skal utrope favoritten foran alpinguttas VM-premiere. Han setter de fleste dollar-sedlene sine på lagkompisen.

- Lasse vinner foran Hermann Maier, og kanskje Hans Knauss på tredje, spår Aamodt.

- Og du sjøl?

- Det blir vel fjerdplass, som vanlig, sier Kjetil.

Han har abonnert på plassen nærmest pallen hittill i vinter.

Østerrikes Hans Knauss deler Aamodts tips.

- Super G-rennet blir en kamp mellom østerrikerne og Lasse Kjus. Jeg tror Kjus er den eneste som kan slå Hermann, sier årets Hahnenkamm-vinner til Dagbladet.

Og lanserer seg sjøl som kandidat til bronsemedaljen.

- Morsomt renn

Der har du ekspertenes oddsfavoritter foran rennet i den teknisk krevende løypa i Beaver Creek: En gjeng sultne østerrikere og en norsk verdenscupleder.

Lasse Kjus holder sine favoritter for seg sjøl.

- Jeg skal bare kjøre på ski. Og forhåpentligvis kjører jeg fort, sier Lasse.

I går var han på sin første befaring i super-G-bakken. Og han likte det han så.

- Traseen er veldig fin. Det blir et morsomt renn, sier Kjus.

Han gleder seg stort til rennstart klokken halv-ni i kveld norsk tid. Men Lasse har også begynt å merke VM-alvoret. Under gjennomkjøringen i går var han tydelig irritert over arbeidsforholdene: En norsk TV-kanal dukket opp i startområdet og ødela forberedelsene for VM-favoritten.

- Den timen jeg bruker på å gå i gjennom løypa, er den eneste muligheten jeg har til å konsentrere meg skikkelig, klaget Lasse til det norske trenerkorpset midtveis i treningen i går.

Dårlig
organisering

Han hadde også problemer med å finne veien til starten på super G-løypa.

- Jeg fikk ikke beskjed om hvilken heis jeg skulle ta. Dette er dårlig organisering, sa Lasse.

Men da øvelseskjøringen var over, var Kjus-humøret langt bedre.

- Dette går bra. Det er ikke mer mas enn det pleier og jeg får den roen jeg trenger, sa Lasse til Dagbladet.

Og reiste tilbake til hotellet med favorittstempelet i lomma. Det har han hatt der i hele vinter.«Jeg skal bare kjøre på ski. Og forhåpentligvis skal jeg gjøre det fort.» LASSE KJUS

FULL KONSENTRASJON:</B> Både Hermann Maier og Lasse Kjus har blitt merkbart muttere de siste dagene. Konkurranseinstinktet har våknet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media