Nervene felte Hedda

Hedda Berntsen var nervøs da hun startet andreomgangen i slalåmrennet i Flachau søndag. For første gang skulle hun forsvare en plass blant de tre beste, og det ble litt for tøft for henne.

Hun hadde bare den suverene vinneren Janica Kostelic og østerrikske Karin Köllerer foran seg etter førsteomgangen, men måtte se at også franske Laure Pequegnot og slovenske Urska Hrovat passerte henne på resultatlisten etter finaleomgangen. Likevel var Hedda Berntsen kjempefornøyd med femteplassen sin. Det er hennes beste plassering i verdenscupen noensinne.

- I første omgang klarte jeg å gi skikkelig med gass, men det var ikke så bra i andreomgangen. Jeg lå så bra an og ville så mye, men samtidig var jeg veldig nervøs. Løypa var også litt for svingete for meg, sa Hedda Berntsen til NTB etter rennet.

Før verdenscupslalåmen i Flachau søndag hadde hun en 7. og to 9. plasser som sine beste resultater i verdenscuprenn. Derfor må man kunne si at hun fikk et aldri så lite internasjonalt gjennombrudd søndag formiddag.

Hun er kommet som en komét inn i verdenstoppen, og tiden fra å være lærejente til å bli norsk VM-håp er gått i rekordfart. Hun har til nå levd i skyggen av Trine Bakke, men trønderjenta er ute for resten av denne sesongen på grunn av korsbåndskade. Det er Hedda Berntsen norsk alpin skisport må sette sitt håp til på kvinnesiden i St. Anton.

- Jeg synes det er hyggelig å være norsk håp, men føler ikke at jeg har noe press på meg av den grunn, sa hun søndag. Hun la til at hun har et temmelig avslappet og rolig forhold til VM, i hvert fall foreløpig.

(NTB)

FRAMGANG: Hedda Berntnsen er Norges nye alpinhåp på jentesida. I dag klarte hun nesten en plass på pallen.