Nervene sviktet Jacobsen da Ammann tok gull

- Skuffet over at jeg ikke klarer å holde styr på nervene.

NERVENE SVIKTET: Anders Jacobsen ble for anspent i sitt første hopp, og spolerte medaljesjansene da han landet på 99,5 meter.Foto: Heiko Junge / Scanpix
NERVENE SVIKTET: Anders Jacobsen ble for anspent i sitt første hopp, og spolerte medaljesjansene da han landet på 99,5 meter.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Anders Jacobsens innsats under trening i OL-bakken i Whistler den siste uka, ga grobunn for mye norsk medaljeoptimisme foran lørdagens normalbakkerenn.

Da nettet snørte seg sammen i form av medaljer på spill, spilte imidlertid konkurransenervene Jacobsen et puss, og Ringkollen-hopperen gjorde sitt kanskje svakeste hopp siden ankomst Canada.

Det prates mye om å konsentrere seg om arbeidsoppgaver i hoppsporten, men en anspent Jacobsen ble i overkant ivrig på hoppkanten, og ødela egne medaljesjanser allerede i sitt første hopp da han landet på 99,5 meter.

- Selvfølgelig er jeg skuffet - skuffet over at jeg ikke klarer å holde styr på nervene, sier Jacobsen til NRK.Historisk AmmannStyr på nervene hadde derimot verdenscupleder Simon Ammann. Den doble gullvinneren fra Salt Lake City i 2002, la grunnlaget for en ny dobbel da han på suverent vis gikk inn for landing på bakkerekordlengden 108 meter i finalehoppet. Det holdt til seier i lange baner - sju poeng foran sølvvinner Adam Malysz og 8,5 poeng foran bronsevinner Gregor Schlierenzauer.Sveitseren ble historisk da han tangerte Matti Nykänens tre individuelle OL-gull, og må finne seg i å være storfavoritt også når bakkestørrelsen blir større neste lørdag.Anders Jacobsen fikk bedre uttelling i finaleomgangen, og klatret seks plasser med et hopp på 104 meter. Dermed ble han beste nordmann på en 9.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer