Seriemester Stavanger Oilers vant norgesmesterskapet i ishockey for fjerde året på rad lørdag kveld.                                  Foto: Carina Johansen/NTB/Scanpix
Seriemester Stavanger Oilers vant norgesmesterskapet i ishockey for fjerde året på rad lørdag kveld. Foto: Carina Johansen/NTB/ScanpixVis mer

Nervepirrende hockeythriller da Oilers ble norgesmestere

"Byttå" blir i Stavanger.

Stavanger Oilers - Storhamar Dragons 4-2 (4-3 sammenlagt i kamper)

STAVANGER(Dagbladet): Oilers sikret i kveld "byttå" for fjerde år på rad - etter seier mot Storhamar i den siste finalekampen.

Etter seks intense finalekamper var det endelig duket for den syvende og avgjørende finalen da Stavanger Oilers tok imot Storhamar i DnB Arena lørdag kveld.

Arenaen var fullstendig utsolgt og 4250 supportere bidro til å skape en fantastisk ramme rundt kampen.

Hjemmelaget jaktet sin fjerde strake NM-tittel, mens Storhamar etter år med økonomisk og sportslig krise var ute etter å ta med en kongepokal hjem for første gang siden 2008.

Publikumsfest
Stemningen var elektrisk og en kunne kjenne forventningene og følelsene som lå i luften minuttene før kampstart.

Pyroeffekter og musikk gjorde sitt for å løfte et allerede ekstatisk publikum til et nivå man knapt ser maken til i norsk idrett.

Jevnspilt første periode
Oilers føk ut av startblokkene med en klar plan om å prøve å vinne kampen tidlig, slik de hadde gjort det så mange ganger tidligere denne sesongen.

Etter hvert jevnet presset seg ut og de gule og blå viste tydelig at det var en grunn til at samtlige kamper måtte spilles før en norgesmester kunne kåres. 

Tolv minutter ute i første periode fikk Oilers-keeper Ruben Smith såvidt forhindret Storhamar fra å ta ledelsen i siddisenes egen storstue da han vartet opp med en flott dobbeltredning. Oilers slapp med skrekken.

Dødelige Oilers
Tre minutter senere var det hjemmelaget som var på scoringstokt.

Etter en kontring endte pucken til slutt hos Adrian Veidemann som maktet å overliste Storhamar-keeper Andrew Engelage til overdøvende jubel fra kveldens hjemmepublikum.

Storhamar lot ikke til å henge med hodet av den grunn og to minutter senere var Lars Erik Hesbråten centimeter unna å utligne. Videomateriale viste derimot at pucken ikke var innenfor og scoringen ble følgelig ikke godkjent.

Selv om Oilers ikke kunne sies å ha vært overlegne i banespillet var det derimot ingenting å si på hjemmelagets effektivitet. Med to minutter igjen på klokka fant Kristian Forsberg Peter Lorentzen med en utsøkt pasning.

Mens Storhamar-spillerne ropte på offside som om det sto på livet gjorde angriperen  ingen feil og lagene gikk til pause på stillingen 2-0.

Oilers-scoring og to reduseringer
Oilers startet andre periode der de slapp i den første, men de helt store sjansene lot vente på seg. Storhamar var gode i banespillet men slet med å komme til farlige avslutninger. 

Etter 35 minutter virket kampen å være over da Tommy Kristiansen vippet ballen opp i vinkelen og økte Stavangers ledelse til 3-0. Likevel skulle sluttminuttene bli langt mer nervepirrende enn det kunne se ut til.

Høydramatisk avslutning
Storhamar var i overtall to minutter før pause i andre periode. Det visste østlendingene å utnytte. Etter godt spill havnet ballen hos Lars Løkken Østli. Backen smalt pucken i mål og tente et lite håp for gjestene. 

Det håpet ble ytterligere forsterket da unggutten Martin Gran sørget for nok en redusering fra kloss hold med 17 minutter igjen å spille i tredje periode. 

I stedet for Storhamar-scoring og ekstraomganger stjal Tommy Kristiansen pucken og satte pucken i det tomme Storhamar-målet.

Uten tid til å produsere et svar måtte et tappert Storhamar-lag måtte fortvilet innse at Stavanger Oilers ble norgesmestere for fjerde året på rad.