Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nervesykdom tar livet av fotballspillere

Frykter at doping er årsaken.

En undersøkelse av italienske fotballspilleres helse viser at en overraskende høy andel av dem får den dødelige nervesykdommen amyotrofisk lateralsklerose (ALS).

Sykdommen rammer bare nerveceller som styrer bevegelser, og er også blant annet kjent som «Lou Gehrig's disease», etter en amerikansk baseballstjerne som døde av sykdommen på 30-tallet. Den finnes ingen behandling som kan stoppe eller hindre sykdommen i å bre seg.

En undersøkelse foretatt i Italia i forbindelse med den pågående rettssaken rundt doping av fotballspillere i Juventus avslører en urovekkende høy andel av denne sykdommen blant tidligere fotballspillere. Flere skal ha dødd som følge av sykdommen.

Over 7.000 fotballspillere som spilte i Serie A og Serie B i perioden 1970-2001 ble undersøkt, og legene fant at antall tilfeller av sykdommen blant disse er 6,5 ganger mer enn det som er vanlig i befolkningen generelt.

I tillegg fikk fotballspillerne sykdommen tidligere enn det som er vanlig, tidlig i 40-årene istedenfor tidlig i 60-årene.

Legene som står bak undersøkelsen frykter at doping og overdreven bruk av medisiner, spesielt betennelsesdempende legemidler, kan linkes til disse overraskende høye tallene.

(©NTB)

UROVEKKENDE TALL I ITALIA: Undersøkelsen ble foretatt i Italia i forbindelse med den pågående rettssaken rundt doping av fotballspillere i Juventus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media