Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nervøs før dopingtester

BONDI BEACH (Dagbladet): Sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen (29) spiser kosttilskudd og tabletter for allergi. Mer skal det ikke til for at han er nervøs hver gang han blir dopingtestet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Aller først er det viktig for meg å understreke at jeg har helt ren samvittighet og ikke har noe å frykte ved dopingtester. Likevel må jeg innrømme at jeg synes det er ekkelt hver gang jeg blir testet. Man kan jo aldri være 100 prosent sikker på at alt en tablett inneholder står på varedeklarasjonen, sier Vegard Høidalen til Dagbladet.

Reddet i siste liten

Han forteller åpent at han selv intetanende var nære ved å spise ulovlige piller mens han spilte profesjonell innendørsvolleyball i franske Monaco for noen år tilbake:

- Jeg hadde fått kraftig halsbetennelse og på sykehuset fikk jeg resept på tre medikamenter jeg skulle bruke. På apoteket poengterte jeg at jeg var idrettsutøver og at det derfor var ekstra viktig at jeg ikke fikk noe som inneholdt stoffer som står på dopinglista. Jeg ble fortalt at det ikke var noen fare med disse tablettene, men det viste seg å være feil, sier Høidalen.

Nordmannen ble da reddet av en lagkamerat som var utdannet farmasøyt. Han tipset Høidalen om at en av de tre medikamentene inneholdt ulovlige stoffer - og fikk dermed avverget noe som kunne blitt en dopingdom for Vegard Høidalen.

- Det viser bare hvor tilfeldig ting kan være. Stian Grimseth hevder å være uskyldig, og personlig tror jeg på ham. Med Peter Ribe-saken fra Atlanta-OL for fire år siden i bakhodet viser det bare at man aldri kan være for forsiktig med hva man putter i seg.

- Ikke så enkelt

Høidalen mener det ikke er så enkelt å si at man aldri skal kjøpe kosttilskudd i utlandet.

- Det kan være flere årsaker til at man handler i utlandet. Man kan gå tom på det man har med seg fra Norge - og dessuten er det mye billigere å kjøpe slike ting utenfor Norge.