Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nervøs Håland gjemte seg i gymsalen

Bryne sikret opprykks-kvalik. Pors rykker ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryne maktet ikke å slå Sparta hjemme på Jæren, men 1-1 holdt likevel til opprykkskvalifisering.

 Det ene poenget var akkurat nok til å holde Hønefoss bak på tabellen og gi hjemme- og bortekamp mot tredje siste lag i eliteserien.

Sportslig leder Alf Inge Håland var så nervøs at han stakk av de siste 20 minuttene.

- Jeg sto i treningshallen og sparket en ball mot veggen de siste 20 minuttene. Jeg var fryktelig nervøs, sier Håland til Dagbladet.no.

- Heldigvis gjorde vi jobben. Kampen var ingen høydare fra vår side, mye sto på spill og vi hadde alt å tape. Det var en stor lettelse å få det poenget vi skulle.

Håper på Viking

- Hvem ønsker du deg i kvaliken?

- Det hadde såklart vært spennende med Viking. Men kvalikkampene er nesten alltid tette, så egentlig er det det samme, sier han.

KAN JUBLE: Paul Oyuga (t.h.) og Bryne skal ut i et spennende kvalik-oppgjør mot laget som ender 3. sist i Tippeligaen. Foto: Bjørn Erik Olsen
KAN JUBLE: Paul Oyuga (t.h.) og Bryne skal ut i et spennende kvalik-oppgjør mot laget som ender 3. sist i Tippeligaen. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

Det 3. dårligste laget i Tippeligaen har som regel vist seg å være sterkere enn det 3. beste laget i 1. divisjon, men Håland mener forskjellen er liten.

- Det har vist seg at Tippeliga-lagene har vunnet de siste årene, men det er bare å se på de nyopprykkede lagene i Tippeligaen i år. De har bitt godt fra seg, så det er ikke store forskjellen. Jevnt blir det uansett, sier han.

Uavgjort på Jæren var også nok  for Løv-Ham, som borte mot serievinner Strømsgodset hentet opp to mål det siste kvarteret og greide 2-2. Poenget berget bergenslaget og sendte Pors Grenland ned i 2. divisjon, skriver NTB.

AaFK knuste Pors

Serietoer Aalesund var  ikke like gavmild som sin opprykkskollega i en kamp som for laget var like betydningsløs som Strømsgodsets seriefinale. Med 5-1-seier på Pors kunstgress sørget sunnmøringene for at det blir to divisjoners forskjell mellom lagene neste gang seriefotballen ruller i Norge.

Marius Helle ga Bryne en tidlig ledelse mot Sparta, som i likhet med «halve divisjonen» spilte for et fortsatt liv på nest øverste nivå i norsk fotball. Daniel Lubienieckis utligning førte imidlertid nervene inn i jærlaget igjen, og et etterlengtet vinnermål kom aldri.

Glimt feilet

Bodø/Glimt ødela sine opprykkssjanser med 5-5 i en målfest mot Moss, men Hønefoss slo Follo 2-0 og ville tatt tredjeplassen på bedre målforskjell dersom Bryne hadde tapt.

Ifølge NTB fikk Sparta  neppe mange venner på Hønefoss da laget de siste minuttene trillet ball på egen halvdel mens Bryne-spillerne ventet på dem på sin halvdel. Uavgjort ga begge lag det de ønsket, og ingen ville risikere noe som helst for å avgjøre kampen.

Haugesund berget plassen med 2-1-seier over Tromsdalen, som ville havnet under streken dersom Pors hadde tatt poeng. Rapportene fra Porsgrunn, der Aalesund ledet 3-0 ved pause, beroliget imidlertid.

Manglerud Star slo Hødd 3-1 i et oppgjør mellom to av de fire nedrykkslagene, og la dermed Follo bak seg på tabellen. Kongsvinger og Sogndal spilte 1-1 i en annen betydningsløs kamp.

<B>BLIR I 1. DIVISJON:</B> Erik Hoftun og Bodø/Glimt måtte slå Moss hjemme på Aspmyra og var samtidig avhengig av hjelp fra Sparta mot Bryne. Ingen av delene skjedde.
<B>LETTET:</B> Alf Inge Håland orket ikke se de siste 20 minuttene av Bryne-Sparta, men kunne puste lettet ut.
Hele Norges coronakart