Nervøs norsk VM-start

Norge VM-åpnet med dårlig forsvar. Mer heldige enn gode som vant mot Angola.

ST.PETERSBURG/OSLO: (Dagbladet.no): Åpningskampen i VM endte med seier 36-30 til Norge.

Vi slet stort i forsvar, men kom oss levende gjennom VM-åpningen takket være mange mål forover og en variabel motstander fra Angola.

De norske jentene skremte nok ikke de andre motstanderne i gruppa i kveld, men det er heller ikke det viktigste i en åpningskamp i VM.

Det alt handler om er å komme i gang, og selvfølgelig vinne. Det gjorde Norge.

Dermed ligger alt til rette for den viktige formstigningen videre i mesterskapet.

- Dette ble en vanskelig kamp for oss, Angola var ikke lette å få satt inn taklinger på, sa Marit Breivik til TV2 etter kampen.

- Vi slipper inn for mange mål, men jeg var aldri nervøs for at vi ikke skulle vinne. Heldigvis gikk det greit å score mange mål på Angola, smilte en landslagssjef som likevel lovet bot og bedring.

- Vi skal prøve å stramme opp forsvaret til i morgen, varslet Breivik og tenkte på morgendagens kamp mot Sør-Korea.

MUSKELKAMP: De norske håndballjentene, her ved kaptein Elisabeth Hilmo, måtte slite for seieren i VM-åpningen mot Angola. Foto: SCANPIX
MUSKELKAMP: De norske håndballjentene, her ved kaptein Elisabeth Hilmo, måtte slite for seieren i VM-åpningen mot Angola. Foto: SCANPIX Vis mer

Kaptein Hilmo sa seg enig med sjefen.

- De var uortodokse i spillestilen og vanskelige å få has på, sa Hilmo til TV2. Hun lover, i likhet med Breivik, at de norske jentene skal ta seg på tak og skjerpe forsvaret før langt sterkere motstandere enn Angola venter.

Tamt forsvar
For et nærmest folketomt SCC Peterburgsky slet Norge en del i førsteomgang. Aggressiviteten var ofte for lav i forsvar, og de angolske skytterne kom for lett til.

Katrine Lunde hadde heller ikke dagen i mål, og tok bare tre av 13 skudd før hun ble byttet ut med Kjersti Beck etter 19 minutter.

Framover var det mer som stemte for de norske jentene. 19 mål på en omgang er bra, men det kunne også vært flere.

Camilla Thorsen var - som hun har vært flere ganger i høst - svært frisk. To kontringsmål og ett i ankomst vitner om en spillesugen og opplagt jente.

Skytterne scoret
Etter pause var de norske jentene tøffere i forsvar, og vi burde derfor rykket fra Angola.

Men etter 20 minutter av omgangen hadde Norge bare økt ledelsen med ett mål.

For det buttet en del imot framover på banen. Bare tidvis var det skikkelig tempo over spillet.

Et svært så hederlig unntak var Anette Hovind Johansen, som tok grep i den viktige startfasen av 2. omgang. Hun scoret sikkert på tre straffer, og lagde i tillegg fem spillemål.

Også Marianne Rokne var sikrere enn banken fra sjumetersmerket. Hun banket inn fem. Kristine Lunde scoret jevnt og trutt, og endte på sju mål.

Vi gleder oss over det, og så gleder vi oss over at Norge ikke gikk på en åpningsblemme i St. Petersburg.

PS! To Angola-spillere fikk rødt kort. Først for en stygg takling, og deretter for tre tominuttere.

Vi fulgte kampen direkte!