Nervøs, stresset, og slått

INZELL (Dagbladet): Ådne Søndrål hadde nerver før start, stresset fælt i åpningen og klusset til vekslingen. Derfor endte gårsdagens 1000- meter i sprint-VM med andreplass istedenfor seier. - Jeg går så fort jeg kan. Om folk ikke synes det er fort nok, får de gå sjøl, sier Ådne.

Ådne skjønte det allerede da parene på 1000-meter ble trukket. Han trakk første indre mot 500-meterspesialist Mike Ireland fra Canada.

- Første indre mot Ireland var noe jeg ikke ønsket meg - for å si det sånn, sier Søndrål.

Søndrål er - i sprintsammenheng - treig, mens Ireland er rask. Da blir det vanligvis kluss i vekslingen. Som Ådne taklet dårlig i går.

- Enten må du kline til og veksle først, eller så må du slappe av og la han føre - slik jeg gjorde i dag, sier Ådne.

Ådne måtte reise seg opp, tapte fart og tid - men knuste Ireland i samløpet med en rå sluttrunde. Likevel mistet han distanseseieren til Erben Wennemars. (1.10,87 mot 1.11,08).

Gir opp

Etter første dag ligger Søndrål på en skuffende niendeplass i sammendraget. Han har gitt opp medalje.

- Jeg føler at mange har urealistiske forventninger til det jeg skal gjøre her. På like forhold og på glatt is, er det ikke realistisk at jeg skal være på pallen sammenlagt, sier han.

I dag får Ådne en ny sjanse på 1000-meter. Men da han syklet syra ut av låra i går, satt skuffelsen over andreplassen fortsatt sterkere enn ønsket om revansje.

- Jeg skulle veldig gjerne ha vunnet i dag, sier han.

Ikke minst på grunn av fiaskoen i Baselga.

- Jeg har prøvd å si at jeg ikke skal legge det presset på meg sjøl, men det er lettere å si det enn å gjennomføre det, sier han.

Fikk nerver

- Kunne du gjort noe annerledes underveis?

- Jeg så at det lå an til å bli kluss i vekslingen. Derfor stresset jeg vanvittig opp de første 50 meterne, og da får du en dårlig inngang og en dårlig sving. Litt mer is i magen der så hadde det gått fortere.

- Var du nervøs før start?

- Jeg var nok mer nervøs nå enn jeg har vært på en god stund.

- På grunn av det som skjedde i allround-EM sist helg?

- Ja, jeg var det. Litt nervøs skal du være, men du må ha kontroll over det. Noen ganger jobber du mer med det enn andre. I dag var det en slik dag.

- Er andreplassen et nederlag?

- Ja, det er et lite nederlag.

UREALISTISK: - Jeg føler at mange har urealistiske forventninger til det jeg skal gjøre her, sier Ådne Søndrål etter en skuffende 2. plass på 1000-meteren.