Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nervøse Brann rotet det til - ble sendt i garderoben med pipekonsert

Brann maktet ikke presset, og gav Mjøndalen en stor fordel i returoppgjøret.

BLE RYSTET I STARTEN: Det var Mjøndalen som tok ledelsen mot et Brann som åpnet klart best. Senere kom altså utlikningen, og Bergens-klubben berget 1-1.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BLE RYSTET I STARTEN: Det var Mjøndalen som tok ledelsen mot et Brann som åpnet klart best. Senere kom altså utlikningen, og Bergens-klubben berget 1-1. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

BRANN STADION (Dagbladet): God stemning i øsende regnvær, da Brann nok en gang inviterte til "årets viktigste hjemmekamp". I første kvalik mot Mjøndalen var bergenserne - på papiret - favoritter.

Mjøndalen tok en tidlig ledelse, men Brann-innbytter Kasper Skaanes kom inn og reddet utlinkning for bergenserne. Ikke et optimalt resultat før returmøtet: Dersom Mjøndalen klarer å holde buret reint da, spiller de i Tippeligaen neste år.

- Nå er vi halvveis, dette var en kamp med mye kamp i. Og vi gjør ingen toppinnsats, og vi må gjøre en prestasjon til her. Jeg synes ikke vi kommer opp til normal standard. Vi må analysere dette nøye for å se hva vi kan gjøre, sier Brann-trener Rikard Norling til TV2.

- Vår innsats må opp noen hakk, konkluderer han.

- Jeg er fornøyd. Jeg synes vi i perioder er gode og fighter som vi veit vi må her. Det er en tung bane og et bra lag, vi er fornøyde med 1-1. Men vi må ikke ta av her, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Ingen god start Men det ble ingen god start for noen av lagene. Etter en rotete første halvdel av første omgang, fikk Brann et ørlite overtak. Men det hviler nærmest en forbannelse over Branns angrepsspill på hjemmebane. Laget spiller seg ofte fint gjennom fra midtbanen, men Marcus Pedersen, Jakob Orlov og Erik Huseklepp fikk lite til de første 45 minuttene. Pedersen, som ble hentet inn som redningsmann på topp i høst, har vært regelrett dårlig de siste kampene.

Når i tillegg Branns midtbaneelegant, Stephane Badji er helt ute av form, så fikk ikke de rød-hvite det nødvendige trøkket og farten de ønsket.

For med fem mann på midtbanen, var kampplanen til Brann å trøkke til via en en sterk og offensiv midtbane. Men det ble for puslete, samt at ballen ofte gikk bakover på banen i stedet for framover når sjansen bød seg.

Tabbepasning hjalp Mjøndalen Mjøndalen på sin side skapte heller ikke allverden de første 45 minuttene. Ingen av lagene skapte en eneste farlig målsjanse, før Branns Amin Askar serverte Mjøndalen en gavepakke ti minutter før pause. En forferdelig sleivpasning fra venstre backposisjon, endte 20 meter fra Branns eget mål. Der takket Vamouti Diomande for pasningen, og skjøt ballen utagbart ned i høyre hjørnet for Branns reservekeeper Øystein Øvretveit.

Hjemmelagets største sjanse kom i det 45 minutt. En volley fra Marcus Pedersen var knallhard. Men gikk rett i klypene til Ivar Andreas Forn i Mjøndalen-målet. Minuttet etterpå holdt Branns Fredrik Haugen på å skru inn et frispark fra 25 meter. Men det gikk centimetere utenfor.

Mjøndalen hadde èn målsjanse i første omgang. Den scoret de på. Brann gikk til pause enda mer nervøse enn de var før kampen.

Superreserve Branns Stephane Badji ble byttet ut i pausen, og inn kom Brann-unggutten Kasper Skaanes. Han sørget for balanse i regnskapet etter et glimrende Brann-angrep etter 52. minutter.

 - Det er alltid deilig å score mål, spesielt i en så viktig kamp. Jeg synes ikke vi gjør noen god kamp, og det gjør en demper på det. Vi gjør en dårlig kamp, og de får til det vi vil gjøre. Vi tør ikke spille ball slik vi vet vi kan, sier Kasper Skaanes til TV2 etter kampen.

Etter scoringen så det ut til at nervene til Brann kom litt mer under kontroll.
Men det ble aldri noen god fotballkamp i regnet. Men Brann sikret seg et lite spillermessig overtak etter utligningen, men fra midtbanen og framover stemte lite i kveld. Men Brann fikk noen sjanser de med litt mer dyktighet kunne scoret på.

I det 71. minutt skyter Marcus Pedersen et knallhardt frispark rett på keeper, men det var en av få sjanser etter pausen.
De siste ti minuttene var det gjestene som overtok kommandoen. Brann skal takke høyere makter for at gjestene ikke var enda mer effektive i sluttminuttene.

Mjøndalen er nok veldig lettet og glad over et godt 1-1 resultat i Bergen i kveld. Brann bør være veldig skuffet.

Bruntrøyene stiller med et lite overtak i onsdagens returoppgjør, der de rykker opp om de holder buret rent.

SCORET: Kasper Skaanes ble byttet inn, og scoret.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SCORET: Kasper Skaanes ble byttet inn, og scoret. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling