- Nervøse trenere

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det har vært for mye rot med sittestillingen og teknikken i det siste. Trenerne har vært nervøse, og knotet fram og tilbake. I går hoppet jeg helt uten følelse, sier en frustrert Tommy Ingebrigtsen.

23-åringen ble bare nummer fem i storbakke-NM på hjemmebane i går. Større NM-favoritt enn Tommy var i går, skal man lete lenge etter. I stedet for å knuse konkurrentene, ble han slått av fire mann. Avstanden til norgesmester Bjørn Einar Romøren (19) var hele 16,8 poeng.

- Verken sittestillingen eller teknikken stemte for meg. Ikke i noen av hoppene følte jeg det som skjedde. Nå må jeg finne tilbake til det jeg kan.

At jeg mislyktes i går, betyr ikke noe med tanke på VM, sier en skuffet Tommy Ingebrigtsen.

Snakke ut

Landslagssjef Hroar Stjernen forstår Tommys frustrasjon.

- I går hadde han ikke fart i kroppen i noen av hoppene. Nå må Tommy snakke ut med trenerne Ludvik Zajc og Geir Johnsen. Alle leter etter å finne nøkkelen til framgang. Jobben vår nå er sammen å nulle ut skuffelsen og se framover, sier Hroar Stjernen.

Betenkelig

Med tanke på Lahti-VM, synes han hoppingen i går var betenkelig. For norsk hoppsports framtid, var rennet positivt. Norgesmester Bjørn Einar Romøren er 19 år, sølvvinner Morten Solem 20 og fjerdemann Anders Bardal 18.

- Jeg hadde håpet en eller to mann skulle stukket fra. Nå ble det alt for jevnt. Bjørn Einar Romørens hopping hadde trolig holdt til 15. plass hvis det hadde vært v-cuprenn.

- Med tanke på Lahti-VM, var det som skjedde her i Granåsen betenkelig, sier Hroar Stjernen.