Nervøst minutt for JUVE

TORINO (Dagbladet): Juventus - Manchester United 1-0. Det har garantert aldri vært så stille på Stadio Delle Alpi etter en seier som i går. Rosenborgs resultat var ikke bekreftet. 45 000 tilskuere og 11 spillere turte verken puste ut eller inn.

Men pinen ble kort. Under minuttet etter at franske Gilles Veissiere blåste av for hjemmeseier kom lystavla i Torino med årets første - og beste - julepresang: Olympiakos - Rosenborg 2-2. Punktum finale.

Og da - akkurat da - tok de nevnte 45 000 jubelropet på djup og innestengt utpust. Det runget. Lenge og vel. Og vel fortjent.

Målet kom ikke før seks minutter før slutt. Først da fikk Filippo Inzaghi til det han hadde prøvd på i en hel kamp - å overliste Peter Schmeichel.

Julenissen

Dansken levde opp til ryet som verdens beste keeper igjen i går.

Og da Henning Berg og Gary Pallister igjen spilte strålende i midtforsvaret ble det vanskelig for Juve.

Så vanskelig at deppe-stemningen rådde på mektige Stadio Delle Alpi. Uansett hvor dårlig United spilte framover - for det gjorde de - det var umulig å score på Schmeichel. Og Rosenborg ledet i Athen.

Men så plutselig - seks minutter før kvelden - kom julenissen til Torino i form av et for en gangs skyld vaklende United-forsvar.

Og da samme nissemann et par minutter seinere ordnet et Olympiakos-mål i Athen, var all pipekonsert og alle hånord tilgitt. Og vel så det.

- Surt tap

- Surt å tape, sier Ole Gunnar Solskjær som fikk sjansen da Ferguson hvilte Andy Cole. Ole Gunnar fikk ikke utrettet all verden, men - det var heller ikke kampen å briljere i. United var alt annet enn bra framover.

- Og det var surt med Rosenborg også, jeg skulle gjerne sett dem videre.

- Men mest av alt er jeg skuffet over at vi ikke gjorde jobben vår sjøl i dag, sier Solskjær til Dagbladet.

Den skuffelsen deler han med sjefen sin, Alex Ferguson.

- Juventus var bedre enn oss i andre omgang og sånn sett var det greit at de vant.

- Men vi hjalp dem med måten vi spilte på, sier Ferguson.