Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nese for mål

Thierry Henry er Balløyas ubestridte målkonge og i går satte 27-åringen nok en rekord. Uten å bry seg noe videre om det.

På Highbury i går tangerte Thierry Henry scoringsrekorden til Arsenal-legenden Ian Wright med sitt 128. ligamål.

-  Det visste jeg ikke, sier han med sedvanlig ro til pressen etter kampen.

-  Uansett hva du gjør, vil folk alltid ha mer, mener Premier Leagues toppscorer med 16 mål.

De store ordene er det manager Arsene Wenger som står for:

-  Han er denne generasjonens store spiller.

Typisk HenryScoringen mot Fulham var av vanlig Henry-klasse, og blir stående som et symbol på den eksplosive og iskalde franskmannens utømmelige teft for scoringer: Etter 12 minutter har Henry allerede startet løpet inn i rommet bak Fulham-forsvaret idet Fredrik Ljungberg finner ham med pasningen. I rå fart drar han ballen ned mot linja, sender forsvarerne opp på tribunen med en skuddfinte og triller ballen klinisk forbi keeper. Arrogant, vakkert og fotballmagisk - selvfølgelig.

Merkedag

3. august 1999 er kanskje den viktigste datoen bak Arsenals suksess de siste åra. Det er dagen manager Arsene Wenger hentet Thierry Henry fra et mislykket opphold i Juventus til toppen av fotballverden.

Onkelen til Henry ble i sin tid fransk mester på 400 meter hekk, og i Arsenal fikk 27-åringen utnytte sine ekstremferdigheter til det fulle som ren spiss.

-  Jeg må gjenoppdage målscoringsinsinsiktet, automatikken foran mål, sa Henry den gangen.

I dag, 5 år og 171 klubbmål seinere, kan man trygt si at han gjorde det. Nå er scoringsmaskinen bare 14 mål unna Ian Wrights Arsenal-rekord med et totalt antall på 185 scoringer.

ReklamepengerMed målene kommer oppmerksomheten, men Henry har klart kunstykket å la beina ta seg av pratinga. Stilfull og beskjeden utenfor banen, arrogant og rå på gresset. De overlegne prestasjonene og den selvsikre minen lyser suksess og er som skapt for reklameverden. Derfor kan han takke store internasjonale merkevarer som Renault, Nike og Pepsi for at det ikke bare er scoringstallene som er gigantiske.

-  Etterlikner Van Basten-  Da jeg kom til Arsenal, ba Martin Keown meg om å studere Ian Wrights scoringer, så jeg kjøpte en video med alle målene hans, forteller Henry, som avslører at det er en nederlender som er det virkelig store idolet:

-  Marco van Basten er den eneste spilleren jeg har forsøkt å etterlikne.

Og en av verdens største fotballspillere er ydmyk når han omtaler den gamle storheten.

-  Han hadde alt en spiss skal ha, måten han tok med seg ballen på, skuddene hans. Han var et under av en fotballspiller, sier Henry om mannen som har gått inn i fotballen historiebøker.

Selv er franskmannen i ferd med å legge til noen kapitler.

MIN BALL: - Når jeg går på banen nå om dagen og får ballen, vet jeg at jeg eier den, sier Thierry Henry.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media