Nest best i verden

Henriette Smeby (14 år) er Hopp-Norges lyspunkt. Søndag 11. mars skal hun debutere i Holmenkollen. I vinterens Grand Prix-renn endte hun på andreplass.

Bare tre år eldre Daniela Iraschko fra Østerrike er bedre enn den flygende tenåringen fra Raufoss.

- Fortsatt hopper jeg litt for mye framover. Målet mitt er å vinne. Da må jeg tråkke litt mer i hoppet, sier Henriette Smeby til Dagbladet.

I de tre tellende Grand Prix-rennene i Tyskland og Østerrike, endte hun på tredje-, fjerde- og andreplass. Gårsdagens avslutningsrenn i Saalfelden ble avlyst på grunn av sterkt snøfall.

Skiflyging målet

- Henriette er generelt veldig bra, men variabel. Bare 14 år gammel skal det også gå litt opp og ned. Det hun først og fremst trenger, er mer erfaring og krefter i beina, sier trener og sportslig ansvarlig i hoppkomitéens jenteutvalg, Tor Håkon Standnes.

- Målet mitt på sikt er skiflyging, og slå verdensrekorden til Eva Ganster (Østerrike) på 167 meter. Rekorden min er 133 meter, satt i Granåsen på plast sist sommer. Skiflygingsdebuten blir der hvor jeg får sjansen, sier Henriette Smeby.

- Aldri redd

Hun har hoppet på ski siden hun var fire, og sier hun aldri har vært redd på toppen. At ungjenta har mot, så vi seinest da Henriette landet på utrolige 107 meter som prøvehopper i 90-metersbakken på Rena under kombinert-NM i fjor. Det var to meter lenger enn Tommy Ingebrigtsens bakkerekord fra 1995.

  • I Grand Prix-serien har Henriette Smeby hoppet på lag med tre andre jenter: Anette Sagen (nr. 10), Line Jahr (nr. 14) og Stine Lobben (nr. 29).
<B>HOPPER LANGT:</B>-Målet mitt er skiflyging, sier Henriette Smeby. Her hopper hun 107 meter i 90-metersbakken som prøvehopper under NM i kombinert i fjor.