Nest-Sotra risikerer poengtrekk

Trenerne oppfyller ikke lisenskravene.

Nest-Sotras trenerteam har ikke trenerutdannelse som oppfyller lisenskravene. Dermed kan førstedivisjonsklubben bli straffet med bøter eller poengtrekk.

Da Nest-Sotra i mai valgte å sparke danske Michael Schjønberg tok Steffen Landro og Ruben Hetlevik over treneransvaret. De to har ikke bestått UEFAs A-kurs, slik NFFs lisenskrav sier at hovedtrenerne i de to øverste divisjonene skal ha gjort.

- Hvis vi ikke oppfyller kravene fra NFF er konsekvensen bøter og poengtrekk. Det vil ikke være bra. Det er derfor vi søker om dispensasjon, for vi har egentlig ikke noe annet valg enn å finne en løsning, sier styreleder Ole Kårtveit til Bergens Tidende.

I fjor var klubben i en lignende situasjon da trener Alexander Straus gikk til Strømsgodset. Da fikk de dispensasjon siden treneren selv valgte å slutte.

Om ikke klubben får dispensasjon nå vurderer de å hente inn en trener som har A-lisens.

- Vi kan ikke uttale oss om dette enkelttilfelle, men klubben må lage en handlingsplan for hvilke tanker de har for utdanningen og fremtiden til trenerne. Så er det klubblisensnemnda som avgjør om klubben skal få dispensasjon eller ikke, sier lisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, til avisen.

(NTB)