- Neste år blir jeg toppscorer

Brann-spilleren Nkosonathi «Toni» Nhleko (23) har ikke mer enn et par måneder bak seg i Tippeligaen, men har allerede imponert såpass at han av Dagbladets lesere er kåret til Månedens beste spiller for juli.

Med hele 37 prosent av stemmene vant sørafrikaneren med god margin på profiler som lagkamerat Ivar Rønningen, Viking-kaptein Brede Paulsen Hangeland og Lyn-kaptein Tommy Berntsen.

- Er det sant? Jeg kan nesten ikke tro det. Det er en stor ære og gjør meg veldig glad. Tusen takk, sier Toni Nhleko til Dagbladet.

Utnevnelsen er også et synlig bevis på at den fargerike spissen i ekspressfart har slått til i Brann og Norge.

Foreløpig har det endt med tre mål - med kjempescoringen mot Molde 30. juni som det store høydepunktet, da han fra midtbanen driblet seg gjennom blåtrøyene og ikke stoppet før ballen lå i mål.

- Årets mål

- Den scoringen blir kåret til Årets mål i Norge. Helt sikkert, sier Toni Nhleko til Dagbladet.

Etter supermålet var han ikke snauere enn at han dro sammenlikningen med Maradona. Og om han ikke lover flere slike perler, så lover han iallfall at målene skal komme.

- Jeg har alltid scoret mye mål, og det vil jeg også gjøre for Brann. Neste sesong skal jeg bli toppscorer i Norge, lover Nhleko.

Overgangen fra Jomo Cosmos har vært stor. Ikke minst fysisk er det en ny hverdag.

- Her møter jeg veldig sterke forsvarere. Men jeg begynner å venne meg til det. Og det er bare bra, for jeg må lære denne stilen om jeg seinere skal bli proff i Spania, noe som er drømmen.

Bygger hus

Den målfarlige spissen tjener gode penger i Brann, men sender omlag halvparten hjem til familien i Johannesburg i Sør-Afrika, hvor pappa er arbeidsledig og mamma tjener rundt 2000 norske kroner i måneden som parkeringsvakt.

- Jeg kan ikke glemme hvor jeg kommer fra. I øyeblikket bygger vi nytt hus til familien min i Sør-Afrika. Det skal stå ferdig i november, sier Nhleko.

Lørdag fikk han kona og sønnen på plass i Bergen permanent. Og sønnen heter praktisk nok Nkosinathi Nhleko junior.

- Jeg er veldig happy nå som jeg har kona og sønnen min her. Junior skal også bli fotballspiller. Kanskje i Brann, ler Nhleko.

Jobber hardt

Med Macbeth Sibaya på plass i Rosenborg, og Thabang Molefe på utlån til Lyn har Jomo Cosmos på kort tid levert tre spillere til norsk tippeliga. Nhleko tror de to andre også vil slå til.

- De er gode spillere, men jeg har fortalt dem at de må jobbe hardt. Da vil de lykkes, og det vil også være bra for lagene de spiller på, sier Toni Nhleko.

Som Månedens spiller i juli har han iallfall gått foran som et godt eksempel.