Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neste år er det Lerkendal Europas beste lag skal spille på

Barcelona og Sevilla møtes i Super Cup-finale i Georgia.

 KLAR FOR FINALE:  Barcelonas stjernegalleri gjennomførte en treningsøkt på The Boris Paichadze Dinamo Arena før kveldens finale. Treningen ble overvært av flere norske representanter, som gjør seg klar for å arrangere Super Cup-finalen neste år. Foto: NTB Scanpix.
KLAR FOR FINALE: Barcelonas stjernegalleri gjennomførte en treningsøkt på The Boris Paichadze Dinamo Arena før kveldens finale. Treningen ble overvært av flere norske representanter, som gjør seg klar for å arrangere Super Cup-finalen neste år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Barcelona og Sevilla barker sammen i Tbilisi i Super Cup-finalen i kveld. Neste år arrangeres kampen i Trondheim.

I kveld arrangeres UEFA Super Cup i Tbilisi, hovedstaden i Georgia. Super Cup arrangeres hvert år mellom vinneren av Champions League og Europa League. I år det Barcelonas stjernegalleri som møter Sevilla, som har vunnet Europa League to år på rad.

Kampen det letteste Om nøyaktig ett år skal kampen arrangeres på Lerkendal. En solid norsk delegasjon er på plass i Georgia for å plukke med seg noen tips før det er deres tur om ett år.

- Vi var på plass i Cardiff for ett år siden også. Vi har arrangert mange store kamper før, men det er alltid noe å lære, sier Rosenborg-direktør Tove Moe Dyrhaug på telefon fra Tbilisi.

Sammen med representanter fra Rosenborg, Norges Fotballforbund og Trondheim kommune er hun til stede i Georgia. Mye er allerede klart før kampen som skal arrangeres på norsk jord.

- Kampen kan sammenliknes med en gruppespillskamp i Europa og det har vi arrangert før. Akkurat det som skal skje rundt kampen er det vi bekymrer oss minst for. Det er alt det andre, forteller Dyrhaug til Dagbladet.

- Vi skal lage en fotballfest i hele Trondheim. Det er mye som skal skje i tillegg til selve kampen, lover Rosenborgs daglige leder.

Det skal merkes i hele byen at to europeiske storklubber skal barke sammen på Lerkendal-gresset.

Første gang Årets kamp arrangeres på The Boris Paichadze Dinamo Arena som har en tilskuerkapasitet på nesten 55 000.

- De er i rute. Det er veldig fint her. Finere enn jeg trodde, opplyser Dyrhaug som sammen med den norske delegasjonen følger UEFAs opplegg.

 NORSKE REPRESENTANTER PÅ PLASS:  Roar Munkvold (t.v), Dag Vestlund, Tove Moe Dyrhaug, Dag Ove Johansen, Leif Vidar Akselvoll, Lasse Bardal og Kai Erik Arstad er på plass under kveldens Super Cup-finale. Neste år skal den arrangers på Lerkendal. Foto: Privat.
NORSKE REPRESENTANTER PÅ PLASS: Roar Munkvold (t.v), Dag Vestlund, Tove Moe Dyrhaug, Dag Ove Johansen, Leif Vidar Akselvoll, Lasse Bardal og Kai Erik Arstad er på plass under kveldens Super Cup-finale. Neste år skal den arrangers på Lerkendal. Foto: Privat. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media