Belgisk 23-åring sjokkerer på brostein:

- Neste år er han den sterkeste belgieren i klassikerne

Cross-kongens underskrift jaktes av hele landeveisfeltet.

CYCLOCROSS: Det er slik vi er vant til å se Wout Van Aert, i cyclocrossløypa, her på vei mot sin tredje strake VM-tittel. I vår har han også vist seg meget godt fram på brosteinen i den noe mer tradisjonelle landeveissyklingen. / AFP PHOTO / ANP / Marcel van Hoorn / Netherlands OUT
CYCLOCROSS: Det er slik vi er vant til å se Wout Van Aert, i cyclocrossløypa, her på vei mot sin tredje strake VM-tittel. I vår har han også vist seg meget godt fram på brosteinen i den noe mer tradisjonelle landeveissyklingen. / AFP PHOTO / ANP / Marcel van Hoorn / Netherlands OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): I fjor vår meldte veldritkrant.be at Wout Van Aert ville begrense cyclocross-sesongen til rundt 30 konkurranser for i stedet å ankomme brosteinsklassikerne i så bra form som mulig.

Denne transformasjonen fra gjørma til landeveien ble ikke levnet store sjansene til å materialisere seg, uansett. I foregående sesonger hadde man sett både Lars Boom og Zdenek Stybar slite med å finne balansepunktet mellom to dypt forskjellige sykkelgrener.

Cross dreier seg om eksplosivitet og én times hardkjør godt inne i rød sone, mens de lengste brosteinsklassikerne kretser rundt seigpining og gradvis utmattelse over seks og en halv time.

- Hvis Van Aert gjør det bra i Flandern rundt og Paris-Roubaix i de kommende ukene, ryker all konvensjonell kunnskap om trening og periodisering ut vinduet, fleipet Tom Boonen da han hørte om planene.

2016: Begynnelsen på landeveisflørten

Den nå 23 år gamle Van Aert, som er fra lille Herentals i utkanten av storbyen Antwerpen har fått rom til å kombinere de to stilartene via Crelan-Vastegoedservice (og Vérandas Willems-Crelan).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer