Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neste år kan disse universitets-jentene pryde kalenderen din

Ikke det du vanligvis forbinder med rugby.

IKKE SJENERTE: Jentene på Oxford Universitys rugbylag har kledd av seg for en god sak. Rugbylaget selger nå en kalender med bilder av de nakne spillerne  for å samle inn penger til kampanjen Mind Your Head, som setter fokus på mental helse. Foto: Mark Barnfield
IKKE SJENERTE: Jentene på Oxford Universitys rugbylag har kledd av seg for en god sak. Rugbylaget selger nå en kalender med bilder av de nakne spillerne for å samle inn penger til kampanjen Mind Your Head, som setter fokus på mental helse. Foto: Mark Barnfield Vis mer

(Dagbladet): Det har blitt et stadig mer tilbakevendende fenomen at idrettsutøvere kler av seg for en god sak, eller for å støtte sitt eget lag.

Det ser heller ikke ut som om dette er en trend som er i ferd med å forsvinne, og de siste som nå har kastet klærne, er det kvinnelige rugby-laget til Oxford Universitetet i England.

Moro, men kaldt De følger dermed i fotsporene til herrelaget som gjorde det samme tidligere i år. Likevel spørs det om ikke jentenes versjon kommer til å bli en enda større hit.

Kun iført sko, sokker og det naturen ga dem, poserer laget for en rekke bilder rundt omkring i universitetsbyen. Samtlige er tatt av fotograf Mark Barnfield.

Men selv om det stort sett bare var artig, er det også de som kunne fortelle om en kjølig opplevelse.

Tatiana Cutts (25) er en av de som havner i elva på det ene bildet som ble tatt i september. Hun vil ikke ha noe av at dette bare er et usmakelig stunt.

- Stort sett var det kjempemoro, men også veldig kaldt. Likevel, det er verdt det for en så god sak. Denne kalenderen hyller sterke kvinner. Disse jentene er atletiske, dette er formene deres, og de burde hylles, sier hun til Daily Mail.

Inkluderende Klubbens president, Elizabeth Dubois fra Canada, sier at de fikk ideen etter at de så hvor stor suksess gutta hadde med sin kalender, og at de fikk mange oppfordringer om å gjøre det samme.

MORO, MEN KALDT: - Stort sett var det kjempemoro, men også veldig kaldt. Likevel, det er verdt det for en så god sak. Denne kalenderen hyller sterke kvinner. Disse jentene er atletiske, dette er formene deres, og de burde hylles, sier Tatiana Cutts. Foto: Mark Barnfield
MORO, MEN KALDT: - Stort sett var det kjempemoro, men også veldig kaldt. Likevel, det er verdt det for en så god sak. Denne kalenderen hyller sterke kvinner. Disse jentene er atletiske, dette er formene deres, og de burde hylles, sier Tatiana Cutts. Foto: Mark Barnfield Vis mer

- Vi var på flere kamper hvor vi hjalp dem med å selge kalendere, og flere kom bort til oss og sa: «Vi hadde kjøpt én om det var laget deres», sier hun.

Hun forteller videre at de gjennom denne kalenderen vil vise hvor inkluderende rugbyen kan være, og vil samtidig ta et oppgjør med en del fordommer.

- Når du som jente spiller rugby, har folk et stereotypisk bilde av deg. Dette ville vi gjøre noe med. På laget vårt har vi jenter i alle former og fasonger, og ulike akademiske preferanser, sier hun.

Er dette de 12 sidene du vil ha på veggen til å geleide deg gjennom 2014, kan du få tak i den her.

ATLETISK: - Når du som jente spiller rugby, har folk et stereotypisk bilde av det. Dette ville vi gjøre noe med. På laget vårt har vi jenter i alle former og fasonger, og ulike akademiske preferanser, sier klubbpresidenten. Foto: Mark Barnfield
ATLETISK: - Når du som jente spiller rugby, har folk et stereotypisk bilde av det. Dette ville vi gjøre noe med. På laget vårt har vi jenter i alle former og fasonger, og ulike akademiske preferanser, sier klubbpresidenten. Foto: Mark Barnfield Vis mer