- Neste år kan jeg være best i verden igjen

Se hva som gjør Bjørndalen så sikker.

SLITER TUNGT: Ole Einar Bjørndalen har én sjanse igjen til å redde stumpene i dette verdensmesterskapet: Søndagens fellesstart. - Om jeg ikke trodde jeg kunne vinne, ville jeg ikke stilt til start, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SLITER TUNGT: Ole Einar Bjørndalen har én sjanse igjen til å redde stumpene i dette verdensmesterskapet: Søndagens fellesstart. - Om jeg ikke trodde jeg kunne vinne, ville jeg ikke stilt til start, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Følg guttas fellesstart i vårt skiskytterstudio kl. 13.30 søndag

RUHPOLDING (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (38) har to VM-gull i Ruhpolding. 

Likevel har han levert et mesterskap langt under pari, akkurat som under VM i fjor, og den nedadgående tendensen er såpass markant at det er fristende å tenke at alderen har innhentet Bjørndalen.

Skeptikerne ble ikke akkurat færre etter fredagens stafettgull, der veteranen trodde han hadde ødelagt vinnersjansene med en dårlig førsteetappe. 

- Ekstremt motivert
Men ingenting av det som har skjedd i VM, og det som eventuelt skjer på søndagens fellesstart, fratar Bjørndalen trua på at han igjen skal bli en av verdens aller beste skiskyttere. 

- Ja, det tror jeg, sier han til Dagbladet. 

- Når?

- I løpet av neste år. 

- Hva gjør deg så sikker? 

- Jeg mener jeg fortsatt har det som skal til for å være best i verden igjen. Jeg har et talent, jeg trener bra, og jeg er ekstremt motivert. Hvis jeg får et år til med bra trening og holder meg skadefri, så er jeg der igjen, lover Bjørndalen. 

Det er ikke mer enn noen uker siden han vant sitt siste verdenscuprenn, det første på 14 måneder. Det viser at han kan hamle opp med de beste på en god dag.

- Riktig at spørsmålene kommer
Bjørndalen lar seg uansett ikke provosere av at noen tror han er ferdig.

TO STAFETTGULL: Men ingen av gangene er det Bjørndalen som har lagt grunnlaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TO STAFETTGULL: Men ingen av gangene er det Bjørndalen som har lagt grunnlaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det er riktig at spørsmålene kommer. Det er forståelig, og sånn det skal være. Ellers gjør ikke dere jobben deres. Det er bra folk er kritiske til det vi holder på med.

- Hvordan ligger du an nå, med tanke på å komme tilbake blant de beste?

- Fysisk er jeg på vei, jeg begynner å nærme meg. Formen er oppadgående, jeg gikk veldig fort i Kontiolahti, men har ikke fått løftet jeg ønsker her i VM. Samtidig er det slik at når man underpresterer på skytinga, så går man ikke helt i kjelleren i de rennene. Når du ser du ikke har sjanse til å vinne, er det tøft å prestere maks, sier Bjørndalen.

Ett av få lyspunkt med hans førsteetappe i går, var den feilfrie liggende serien - den første han har levert i hele VM. Det tar han med seg inn i fellesstarten.

- Det er et veldig ålreit lyspunkt, det var deilig å få til en sånn serie som jeg pleier å skyte. Det var en del vind og krevende skyteforhold. Det sånt jeg liker. Men på stående var det enda mer krevende, og da funket det ikke, sier han med et lite smil.

- Helt ærlig - tror du at du kan vinne fellesstarten her?

- Ja, det må jeg satse på. Ellers er det ikke noen vits i å stille til start, sier Bjørndalen.