Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Neste år tar vi gull

Molde feiret sølv med å knuse LSK.

SØLVGUTTER: Mame Biram (t.h.) og Pape Pate Diouf smiler etter at Mame scoret 1-0 målet til Molde.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
SØLVGUTTER: Mame Biram (t.h.) og Pape Pate Diouf smiler etter at Mame scoret 1-0 målet til Molde. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

|||

Molde avsluttet en god seriesesong med 3-0 over Lillestrøm. Etterpå vanket det sølvmedaljer fra fotballpresident Sondre Kåfjord.

Nå gjenstår cupfinalen for et moldelag som har funnet tilbake til godformen etter en laber periode tidligere i høst. Tre kamper på rad med seier er en god opptakt til cupfinalen mot Aalesund på Ullevaal stadion kommende søndag.

Seieren over Lillestrøm var fullt fortjent, og i annen omgang var Molde dominerende med stedfortredende kaptein Magne Hoseth som banens ener.


Bedre lag
— Vi møtte rett og slett et bedre lag, sa Lillestrøms Arild Sundgot og Magnus Myklebust etter kampen. Sunnmøringen Sundgot tror også at det skal bli vanskelig for Aalesund å slå Molde i cupfinalen.

Lillestrøm-trener Henning Berg benyttet anledningen til å passere pressesonen mens journalistene fulgte medaljeutdelingen inne på stadion, men for Lillestrøm har årets sesong vært en skuffelse. Det er mye å gripe fatt i til neste sesong.

I søndagens kamp var innbytteren Edwin Eziyodawe den som viste seg best fram hos Lillestrøm. Han kom til gode sjanser men lyktes ikke med avslutningene.

— Gull neste år
For Molde var sølv ikke et nederlag i år. Moldes sjuende sølvmedalje ble tatt imot med fyrverkeri og stående trampeklapp fra publikum.

— Neste år tar vi gull, sa Magne Hoseth etterpå. Ifølge Hoseth må Molde bli mer kyniske og være mindre opptatt av å underholde dersom det skal lykkes å gå helt til topps.

Molde-trener Kjell Jonevret tror også at gullet kan være oppnåelig.

— Men da må vi slippe inn færre mål enn vi har gjort i år, sa han.


Mame-mål
Allerede før kampen søndag startet Molde prosessen med neste års lag. Skal Molde ta gull, må det forsterkninger til både i forsvar og angrep. Men i første omgang blir Aalesund den store utfordringen, og det blir ifølge Jonevret en knalltøff kamp.


Begge lag kom til gode sjanser i første omgang, men Molde sikret seg en fullt fortjent ledelse da Mame Biram Diouf scoret vakkert da det gjensto seks minutter til pause. Vegard Forren gjorde det meste av forarbeidet da han rundet den ene LSK-spilleren etter den andre, la inn til Pape Pate Diouf som passet med brystet til Mame.

Etter hvilen fulgte Magne Hoseth opp Moldes gode trend og scoret direkte på frispark fra om lag 25 meter, hardt og plassert helt oppe i vinkelen - et frispark av beste Hoseth-klasse. Han har gjort det samme flere ganger før, blant annet mot Aalesund i vårkampen.

3-0 kom etter corner. Ballen havnet til slutt hos Vegard Forren som brente av. Stefan Magnusson i LSK-målet klarte ikke å holde ballen, som rullet sakte i mål.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media