SLÅTT UT - OG HEDRET:  Her er Cecilia Brækhus fit for fight. I kveld var hun slått ut av influensa og sendte manager Kevin Skabo på podiet for å mptta prisen som Årets idrettsnavn. ARKIVFOTO: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET.
SLÅTT UT - OG HEDRET: Her er Cecilia Brækhus fit for fight. I kveld var hun slått ut av influensa og sendte manager Kevin Skabo på podiet for å mptta prisen som Årets idrettsnavn. ARKIVFOTO: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET.Vis mer

Neste drøm - kamp på hjemmebane

Influensasyk Cecilia Brækhus ble «Årets navn».

Bokseren Cecilia Brækhus ble tildelt prisen «Årets idrettsnavn» for 2012 under Idrettsgallaen i Hamar lørdag kveld.

31-åringen kunne ikke være til stede selv under seremonien på grunn av influensa. I stedet tok manager Kevin Skabo imot prisen på hennes vegne.

- Cecilia skulle gjerne vært her. Hun har stått på i hele år for å oppfylle den drømmen hun ønsker. Cecilia ønsker å takke forbundet, juryen som har stemt fram navnet hennes, sin mor og far og sine partnere. Men til sjuende og sist vil hun takke Norge. Dette er den gjeveste prisen, det er folkets pris, sa Skabo.

Drømmer om hjemmekamp - Cecilia har en drøm om å få lov til å bokse på hjemmebane en vakker dag. Det er en drøm jeg håper hun får oppleve, avsluttet manageren. Proffboksing er ikke tillatt i Norge.

I fjor vant Brækhus prisen «Åpen klasse». Hun har også vært nominert til «Årets navn» to ganger.

Eirik Verås Larsen ble stemt fram som vinner av «Utøvernes pris». Padleren ble også kåret til årets mannlige utøver. Skiskytteren Tora Berger sikret sistnevnte pris i kvinneklassen.

Det norske kvinnelandslaget i håndball ble kåret til årets lag for 2012 etter triumfen i sommer-OL i London. «Årets lagspiller» gikk til ishockeyproffen Patrick Thoresen.

(NTB).