VIL UTVIDE: UEFA-president Michel Platini vil ha flere lag med i VM fra 2016. Foto: AP Photo/dpa,Daniel Karmann
VIL UTVIDE: UEFA-president Michel Platini vil ha flere lag med i VM fra 2016. Foto: AP Photo/dpa,Daniel KarmannVis mer

Neste fotball-VM kan bli utvidet til 40 lag

Vil ha flere nasjoner fra Afrika og Asia fra 2018.

(Dagbladet): Uefa-president Michel Platini ønsker å øke antall VM-nasjoner i 2018 fra 32 til 40, melder britiske The Times.

Til Brasil-VM neste sommer reiser 32 nasjoner, men uten Norge som sviktet i kvaliken.

Men VM-sjansene øker trolig minimalt for Norges del.

Platini uttaler nå at han vil øke antall VM-lag med åtte: To fra Afrika, Asia og Nord/Sør-Amerika. Sammen med ett fra Oseania og Europa.

Tre ekstra dager Uefa-presidenten følger dermed Fifa-president Sepp Blatters ønske om flere nasjoner fra Afrika og Asia.

- Jeg er helt enig med Blatter om at vi trenger flere lag fra Afrika og Asia. Men i stede for å fjerne lag fra Europa, må vi øke til 40 nasjoner, sier Platini.

Som følge av en eventuell økning av antall deltakere, vil også selve turneringen utvides med tre dager. Platini foreslår å spille VM med åtte grupper og fem lag per gruppe.

Utvider EM Det er allerede bestemt at EM utvides fra 16 til 24 nasjoner fra 2016. Nylig skrev Dagbladet om at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) vurderer å innføre et splitter nytt, prestisjetungt ligaspill for landslag, Uefa Nations League,

Fra før organiserer Uefa noen av verdens største fotballgodbiter, med EM i fotball og Champions League som de fremste merkevarene.

Men nå fristes Platini og hans kolleger av å innføre en ny turnering hvor landslag møtes til seriespill i toårsperioden mellom hvert mesterskap.