16. plass til Aksel Lund Svindal

Neste gang Kjetil André Aamodt snakker, bør fartsgutta ta av hjelmen og høre på det han sier

Når yngstemann er best kan Aksel Lund Svindal kjøre sitt siste renn med god samvittighet. Han vet hvordan det er.

YNGST OG MINST DÅRLIG: Adrian Smiseth Sejersted (24) leverte som forventet, åttendeplassen i Super-G er nivået han har inne. Men alle de andre norske løperne sviktet kapitalt. Det er ikke første gangen i denne disiplinen. Foto: Jonathan Nackstrand/ AFP
YNGST OG MINST DÅRLIG: Adrian Smiseth Sejersted (24) leverte som forventet, åttendeplassen i Super-G er nivået han har inne. Men alle de andre norske løperne sviktet kapitalt. Det er ikke første gangen i denne disiplinen. Foto: Jonathan Nackstrand/ AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER INGEN fare med rekrutteringen og framtida i fartsdisiplinene i norsk alpinsport selv om enda et VM-renn i super-G gikk i vasken, og Aksel Lund Svindal kjører sitt siste renn til lørdag.

Der vi er nå har vi vært før.

Utvikling er Norges greie.

Det kommer alltid noen nye.

Oppbygd kompetanse over 25 år sørger for det.

ADRIAN SMISTETH SEJERSTED, 24 åringen som egentlig har vært mer skadet enn aktiv så langt i karrieren, ble VM-åpningens eksempel på det. På en skuffende norsk dag ble han Norges beste på åttende plass.

DET VAR BRA for Smisteth Sejersted, det er nivået hans. Men veldig dårlig for Norge. Det var ikke sånn det skulle gå på Aksel Lund Svindals nest siste dag. Det var ikke en 16. plass (Aksel Lund Svindal), en 20. plass (Kjetil Jansrud) og en 21. plass (Aleksander Aamodt Kilde) vi så på forhånd.

Men sånn gikk det.

Hadde de enda sett det Kjetil André Aamodt så.

KJETIL ANDRE AAMODT er en alpin stemme verd å lytte til. Når NRK-eksperten sier han blir engstelig på bakgrunn av det han har hørt fra en av de norske kjørerne, er det grunn til å spisse ører. Så da han reagerte på Aleksander Aamodt Kildes utsagn om at det bare var å gå rett på, det skulle ikke være så vanskelig, noterte jeg ordet trøbbel i margen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer