Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neste mål: Tomba

Den siste uka har Ole Einar Bjørndalen funnet roen i stående med en ny skytestilling. Han har truffet alt han har siktet på. I går vant han sin fjerde seier på rad.

ANTERSELVA (Dagbladet): Torsdag ringte Bjørn Dæhlie til Ole Einar Bjørndalen og gratulerte ham med sesongen så langt. Onsdag tangerte Bjørndalen de 48 seirene til Dæhlie med utklassingsseieren på 20 kilometer. I går passerte han den gamle langrennshelten med seier på sprinten. Heretter planlegger han å sende SMS til Bjørn etter hver seier med tallene 50, 51, 52 ...

-  Jeg gir meg ikke med dette, nei, sier Bjørndalen, som fikk den første gratulasjonsklemmen av sin kommende svigerfar. Neste ut var kjæresten Natalie Santer. Og Frode Andresen - som gjorde et helhjertet forsøk to sekunder bak Bjørndalen ut fra stående skyting. Andresen gikk det han var god for, men tapte fire nye sekunder til mål.

-  Ole Einar er komplett. Han kan ikke bli bedre på noe. Tvers gjennom profesjonell, sier Andresen som uansett var godt fornøyd med andreplass.

Var høyrevridd

Men noe har faktisk Bjørndalen blitt bedre på bare de siste dagene.

-  Ståendeskytingen har jeg jobbet veldig mye med i det siste. Nå sitter det mye bedre, sier han.

Skytetrener Joar Himle utdyper til Dagbladet:

-  Treffprosenten til Ole Einar i stående har vært litt dårlig etter jul. Han har bommet til høyre. Med høy puls har bevegelsene i våpenet gått til høyre, og vi har jobbet med å finne grunnen.

-  Hvordan?

-  Han har gått tilbake til helt grunnleggende ting som avspenning i kroppen og det å finne en god skytestilling. Det handler om avspenning for å få musklene til å slappe av når han skal fokusere på blinken, sier Himle.

-  Hva har dere gjort helt konkret?

-  Skytestillingen bygger vi opp i løpet av sommeren. Da stemmer den godt. Nå har det gått et halvt år og kroppen hans har forandret seg litt. Han har gått mange harde konkurranser og har blitt litt stivere i deler av muskulaturen. Det betyr at han må forandre på stillingen lite grann. Det er veldig små justeringer. Det er faktisk ikke mulig å se det. Saken er at han må kjenne etter om han har riktig avspenning i muskulaturen. Han kjenner etter rundt i hoften at det er avslappende.

Jakter Tomba

Svaret på at justeringene har hjulpet fikk Ole Einar allerede da han skjøt feilfritt på 20-kilometeren onsdag. Nå gjelder det å få trent nok før VM i Hochfilzen.

-  Før VM får vi trent mye på det nye fokuset, sier Himle.

Sjøl er Bjørndalen forsiktig med å framheve den nye skytestillingen.

-  Det er riktig at vi har endret litt på skytestillingen min. Det utgjør en del av helheten. Dette er mentalt. Jeg har blitt mer sikker på meg sjøl. Det er viktigst. Jeg føler at jeg har bedre fokus på meg sjøl, og blinken, sier han.

Neste fokus er jaktstarten i morgen. Han kan vinne seier nummer 50. Da tangerer han alpinlegenden Alberto Tomba.

-  Hadde vært moro, det, sier Ole Einar Bjørndalen.

SUVEREN: Full klaff igjen for Ole Einar Bjørndalen i går. For tida treffer han alt han sikter på. Og da ender det med seier.