ROSENBORG-TRENER: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ROSENBORG-TRENER: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Neste sesong kan ikke Rosenborg vinne Tippeligaen lenger

Skifter navn til Eliteserien. 

SKIEN (Dagbladet): Siden 1990 har navnet på den øverste fotballserien i Norge vært Tippeligaen. Fra neste sesong endrer ligaen navn - til Eliteserien.

Det avslørte administerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, på en pressekonferanse i Skien søndag.

- Trenden er at de fleste ligaene har tatt tilbake sitt eget navn. Vi ønsker å investere i eget produkt og ha sterke partnere med oss, sier Øverland til Dagbladet.

Den øverste serien i fotball har endret navn før. I 1937 het den Norgesserien. I 1948 ble navnet endret til Hovedserien. I 1962 var det 1. divisjon som gjaldt - før navnet ble Tippeligaen i 1990.

Fra 2017 er navnet altså Eliteserien.

- Sammen med klubbene, supporterne og samarbeidspartnere skal vi løfte kvaliteten på kampopplevelsen gjennom de verktøy merkevaren gir oss, forteller Øverland.

- Tre navn var i finalen: Superligaen, Eliteligaen og Eliteserien. Det var masse diskusjoner. Til slutt endte navnet på Eliteserien.

Seks kamper vil bli spilt søndag i den nye Eliteserien. Samtidig blir fredagskampen avviklet.

NYTT NAVN - NY LOGO: Administerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball presenterte det nye navnet på Skagerak Arena i Skien søndag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
NYTT NAVN - NY LOGO: Administerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball presenterte det nye navnet på Skagerak Arena i Skien søndag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer