BLIR DET SNØ? Om ett år spilles cupfinalen i desember. Da kan det hende vi får lignende forhold som da Tromsø spilte mot Start tidligere denne sesongen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
BLIR DET SNØ? Om ett år spilles cupfinalen i desember. Da kan det hende vi får lignende forhold som da Tromsø spilte mot Start tidligere denne sesongen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Neste sesong spilles cupfinalen i desember

Det kan bli en iskald avslutning på sesongen.  

Eliteserien i fotball for menn starter 1. april neste år. Cupfinalen spilles 3. desember.

Det ble klart da styret i Norges Fotballforbund vedtok hovedterminlisten for menn for 2017 mandag.

Sesongen utvides på høsten for å harmonisere sesongen noe med nasjonene Norge konkurrerer med i UEFAs klubbturneringer, melder fotball.no.

Klart etter mandagens møte er det også at eliteserien tar pause to helger i slutten av juli for å legge bedre til rette for de norske klubbene som skal delta i europeiske klubbturneringer.

Forbundsstyret åpner i tillegg for at klubber som skal ut i Europa og samtidig har landslagsspillere i sine rekker, kan få seriekampen som er lagt til helgen 17.-18. juni utsatt i tre dager til onsdag 21. juni. Bak beslutningen ligger det et ønske om å gi de spillerne som har høyest belastning et lengre avbrekk.

– Vi har fått på plass en terminliste med god flyt mellom de ulike konkurranser samt muligheten for ytterligere å prioritere deltakelse i UEFAs turneringer, sier leder av NFFs konkurranseavdeling Nils Fisketjønn.

Forbundsstyret har også lagt rammene for hvordan den norske fotballsesongen skal legges opp de seks neste årene. I oddetallsår vil sesongstart bli i begynnelsen av april og sesongavslutning midt i november. I partallsår og ved internasjonale sluttspill vil det bli start i mars og avslutning i slutten av november.

De nye vedtektene skal evalueres etter to år.

NFF åpner også for å gjennomføre en supercupkamp mellom forrige sesongs seriemester og cupmester i forkant av ligastarten neste vår.

(NTB)