CITY-SJEF:  Manuel Pellegrini. Foto: NTB Scanpix
CITY-SJEF: Manuel Pellegrini. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Neste sesong tror jeg ikke vi har noen restriksjoner

City-sjefen varsler storkjøp.

Manchester Citys tittelforsvar henger i en tynn tråd etter en skuffende vinter, men manager Manuel Pellegrini sier klubben skal bruke penger dersom UEFAs økonomiske sanksjoner fjernes i sommer.

City har vært tvunget til å begrense pengebruken til i underkant av 600 millioner kroner netto per sesong, samt holde lønnsutgiftene på nåværende nivå på 2,4 milliarder kroner.

I utgangspunktet skal restriksjonene være gjeldende til neste år, men ettersom City har redusert tapene kraftig håper klubben ifølge Daily Mail på å få frie tøyler i sommer.

- Neste sesong tror jeg ikke vi kommer til å ha noen restriksjoner, og da er vi i samme båt som alle andre, sier Pellegrini.

Klubben har Premier Leagues eldste spillerstall, og er avhengig av å få inn noen nye spillere i sommer.

Engelsk presse spekulerer i navn som Gareth Bale og Raheem Sterling, og City er avhengig av å få inn britiske spillere på grunn av svært mange utlendinger i stallen.

- Andre bruker mer penger Pellegrini sier han skal bruke penger dersom restriksjonene forsvinner.

- Det er så mange sterke lag i England og i mesterligaen, og man kan ikke gi dem en fordel hvert eneste år ved å ha mindre penger å bruke. Vi bruker penger, selvfølgelig, men andre bruker mer, sier han.

City ble søkkrike over natten da de fikk arabiske eiere i 2008, og har siden da brukt rundt 7,5 milliarder kroner på spillere.

Det har resultert i to ligagull, men klubben har ikke klart å matche inntektene med utgiftene, og har derfor blitt straffet av UEFA for brudd på Financial Fair Play.

City må overbevise om at de holder seg innenfor rammene dersom restriksjonene skal løftes før sommerens overgangsvindu.

Falt til fjerdeplass Denne vinteren har vært skuffende, og sjansene til å forsvare ligagullet er minimale.

City har falt til fjerdeplass og ligger ni poeng bak Chelsea, men kan rykke tilbake annenplassen med seier mot Crystal Palace i London mandag.

City har bare vunnet fire av sine siste ti seriekamper, og har gått fra å kjempe om seriegull til å måtte se seg bakover med tanke på mesterligaplass neste sesong.

- I denne ligaen kan du aldri være sikker på å nå mesterligaen. Det er seks, sju lag som kjemper om de plassene. Vi har vært på mesterligaplass hele sesongen, og håper det fortsetter, sier Pellegrini.

Palace er på sin side i meget god form, og har tatt store steg siden Alan Pardew overtok styringen.

De har seks seirer på de ti siste og ligger på 12.-plass.

(NTB)